Els restauradors de Valls fan un crida a salvar la temporada de calçotades

Presentades les rutes turístiques per poder visitar la ciutat com a complement del tradicional àpat vallenc

17 marzo 2021 19:50 | Actualizado a 18 marzo 2021 06:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un cop aixecades les restriccions de mobilitat, els restaurants de Valls tornen a reactivar les calçotades als seus establiments amb l’objectiu de poder augmentar el nombre de clients que els darrers mesos no podien desplaçar-se fins a la ciutat a causa de les mesures establertes per la pandèmia. El gruix de comensals d’aquests negocis acostuma a ser gent de l’àrea metropolitana de Barcelona o de Lleida i no tant de Valls. Per això esperen que aquest proper mes de temporada de calçotades es pugui recuperar aquest públic perdut durant la primera part de la campanya.

Per aquest motiu, els restauradors vallencs s’han unit per a fer una crida a la ciutadania perquè vingui a fer ‘l’autèntica calçotada’ a la capital de l’Alt Camp. Ahir, una desena de restauradors de la ciutat, amb el suport de l’Ajuntament, van escenificar aquesta unió en un acte celebrat a la plaça del Blat, on van voler animar tothom perquè vingui a fer aquest àpat a Valls, aprofitant que ja es poden fer desplaçaments. Els negocis de restauració tenen moltes esperances posades en aquesta recta final de la temporada de calçots i, de fet, esperen que aquest sigui com un cap de setmana ‘normal’ de calçotades. «De moment han pujat un 50% les reserves per al cap de setmana», explica Anna Boix, gerent del restaurant Masia Fontscaldes. «Animem la gent a què vingui a fer una calçotada segura a Valls», afegeix.

Per la seva banda, els agricultors també esperen que la mobilitat entre comarques permeti donar sortida al seu producte, que enguany gaudeix de màxima qualitat. «Els calçots estan esperant al camp. Estan aguantant bé a la terra perquè hem tingut un clima molt bo. Els pagesos esperem amb els braços oberts que la gent vingui a degustar el calçot de Valls», assegura el secretari de la IGP Calçot de Valls, Joan Antoni Linares. Enguany, s’han plantat menys unitats i «ens hem hagut de reinventar portant calçots a les cases», explica. Però la venda ha funcionat bé a llocs com Mercabarna de cara a la demanda de particulars. «Ara, queden per endavant unes tres o quatre setmanes molt bones per poder seguir gaudint d’aquest producte a Valls. El clima ha aguantat bastant bé i això pot fer allargar la temporada una setmaneta més», diu Linares.

Visites gastronòmiques

D’altra banda, aquest cap de setmana es reprenen les rutes turístiques per Valls per poder completar d’alguna manera les visites gastronòmiques que la gent pugui fer a la ciutat quan vinguin a gaudir de la calçotada. A causa de la situació sanitària, també s’ofereix la possibilitat de fer visites digitals que es poden seguir a través d’un codi QR que es pot adquirir a l’Oficina de Turisme. Tot plegat es fa amb l’objectiu de fomentar les estades a la ciutat combinant la ruta i la calçotada, i per complementar el turisme amb la restauració vallenca «que ha passat uns mesos molt complicats i malgrat la situació no ha deixat de promocionar la calçotada», diu el regidor de Comerç i Turisme, Òscar Peris.

Per últim, l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, se suma a la crida dels restauradors i avança que l’Ajuntament també ha engegat una campanya de promoció «per convidar la gent a fer l’autèntica calçotada, que és la manifestació gastronòmica més important del país». A més, per tal d’ajudar els restauradors i comerciants de la ciutat que han hagut de tancar temporalment durant la pandèmia, l’Ajuntament de Valls traurà properament nous ajuts econòmics per donar un cop de mà al sector.

Joan Mira. President Associació de Restauradors de Valls: «Ho tenim tot preparat per oferir calçotades segures»

 

Durant els darrers mesos, els restauradors de Valls han remat tots a una per poder tirar endavant una temporada de calçotades que es presentava molt complicada a causa de les restriccions de mobilitat. El públic de fora de la comarca és el majoritari en aquests casos. Per això s’espera millorar les dades a partir d’aquest cap de setmana.

Ara que s’han aixecat algunes restriccions de mobilitat, com us prepareu per tornar a reactivar les calçotades?

Estem preparats, esperant que vingui la gent. Volem transmetre confiança a la gent perquè vingui a fer la calçotada a Valls. Els restaurants ho tenim tot a punt i estem amb moltes ganes. Tenim totes les mesures per poder oferir una calçotada segura. 

Aquest mes que queda de calçotades, espereu poder salvar la temporada?

Tenim tot un mes per davant i pensem que és una bona injecció per a nosaltres. Si no la podem salvar, com a mínim podrem tenir bones dades els propers dies. 

Es comencen a notar les reserves als restaurants?

Comença a haver-hi alguna cosa però creiem que el gruix de reserves arribarà a les portes del cap de setmana. 

El bon temps i la represa de les rutes turístiques també pot ajudar que la gent es quedi a dinar a Valls...

Evidentment, tot ajuda. Les rutes són un bon acompanyament per a la gent que vulgui venir aquí. Animem a tothom a que vingui a fer la calçotada. 

Comentarios
Multimedia Diari