Estabilitzat l'incendi de Santa Coloma de Queralt que ha cremat 1.700 hectàrees

S'aixeca el confinament de les poblacions pròximes i la gent ja torna a casa

26 julio 2021 08:57 | Actualizado a 27 julio 2021 11:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els Bombers han donat per estabilitzat l'incendi iniciat a Santa Maria de Queralt (Conca de Barberà), que des del dissabte ha afectat unes 1.700 hectàrees, i ja permeten tornar a les seves cases a les persones que havien estat desallotjades de masies aïllades.

Així ho han anunciat cap a les 14.00 hores en declaracions als periodistes el director de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament, Joan Delort, i el cap dels Bombers de la Generalitat, David Borrell, que han indicat que encara que encara queda un petit tram de l'incendi per perimetrar, el foc es dona per estabilitzat perquè ja no es preveu que pugui créixer més.

Davant aquesta situació, que ha estat possible en part gràcies a la pluja que ha caigut aquest matí a la zona, els equips d'emergència permetran ja tornar a les seves cases els veïns que van ser desallotjats de les seves masies aïllades, encara que els bombers seguiran sobre el terreny perquè no es preveu poder entrar en fase de control fins a d'aquí a uns dies.

Durant la passada nit, un total de 15 persones desallotjades de les seves masies han dormit als tres centres habilitats pels equips d'emergències: una a Santa Coloma de Queralt, nou a Santa Maria de Miralles i cinc a Sant Martí de Tous, segons Protecció Civil.

Delort ha recordat que ja durant el matí, davant la bona evolució de les tasques dels equips d'emergències, s'havia pogut aixecar el confinament en tres municipis afectats pel fum -Sant Martí de Tous, Santa Maria de Miralles i Bellprat- així com reobrir les cinc carreteres locals que havien estat tallades.

No obstant això, ha advertit que l'incendi no està encara controlat i que s'haurà de seguir treballant, a un ritme "més tranquil" tant per a la ciutadania com per als equips d'emergències.

En aquest sentit, Borrell ha precisat que únicament queda per tancar el perímetre de l'incendi en una petita part del flanc esquerre del seu cap, encara que ho han pogut donar per estabilitzat perquè ja no es preveu que tingui força per créixer més.

En qualsevol cas, el cap dels Bombers ha advertit que l'incendi pot seguir tenint algun tipus d'activitat i provocar algunes fumeres o cremar en alguns ceps, per la qual cosa les tasques per controlar-ho i extingir-ho poden durar encara alguns dies, si ben no es preveu que pugui créixer més del seu perímetre actual, que els Agents Rurals situen en unes 1.700 hectàrees.

Borrell ha demanat als ciutadans que extremin la prudència i que no circulin per les carreteres locals reobertes a la zona si no és "exclusivament necessari" ni que vagin a visitar la zona de l'incendi, perquè encara hi ha molts efectius treballant en aquesta zona, compresa entre les comarques de Conca de Barberà, a Tarragona, i Anoia, a Barcelona.

A més, també ha apel·lat a mantenir una actitud prudent matí, perquè després de la "petita treva" d'avui, amb una mica de pluja i una humitat alta, demà tornaran les altes temperatures i el risc d'incendi tornarà a ser molt alt.

Comentarios
Multimedia Diari