La Pegatina i Roba Estesa se sumen al cartell de concerts de Sant Joan a Valls

Les entrades per als diferents actes estaran disponibles a partir d’avui i aniran des de la gratuïtat fins a preus simbòlics

25 mayo 2021 21:50 | Actualizado a 26 mayo 2021 05:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ja fa dies que la ciutat de Valls escalfa motors per viure la Festa Major de Sant Joan. Quan falta menys d’un mes per a la celebració, ja s’ha donat a conèixer la programació per enguany, marcada pels espais a l’aire lliure, que seran els protagonistes d’aquesta edició per a dur a terme els diferents actes festius. A banda dels concerts que ja s’havien anunciat, s’incorporen noms nous com La Pegatina o Roba Estesa, entre d’altres.

Avui mateix, a partir de les 10 del matí, comencen a estar disponibles les entrades per accedir a les activitats programades. En total es posen a disposició del públic 14.500 entrades. Només durant el dia d’avui podran accedir a aquestes localitats aquelles persones empadronades a Valls i, a partir de demà dijous, a les 12 del migdia, hi tindrà accés tothom. Els canals de venda seran la web de l’Ajuntament de Valls, la de Codetickets o de manera presencial a les taquilles del Teatre Principal. Cada persona podrà adquirir fins a dues localitats per acte, o quatre en el cas dels espectacles infantils.

«Demanem que es faci un ús responsable de les entrades i si no es poden utilitzar, demanem que es retornin», expressa el regidor de Cultura, Marc Ayala. Tots els espais estaran controlats, seguint les mesures sanitàries que es marquin en aquell moment i delimitats, però «fem una crida a la responsabilitat de l’ús de l’espai públic», afegeix.

La seqüència ritual del Sant Joan vallenc serà del 19 al 25 de juny, amb un preludi el dia 18. L’àliga al balcó de l’ajuntament donarà el tret de sortida el dia 19 al matí que seguirà amb el reconeixement del Santjoaner, al músic Francesc Sans i amb la tronada a la tarda. Els actes patrimonials seguiran del 23 al 25 de juny amb el seguici cerimonial i també el petit a l’aparcament del Barri Vell.

Pel que fa a concerts i espectacles, que tindran lloc a l’aparcament del Carme, a banda dels grups que ja s’havien confirmat com Stay Homas, Zoo o Ginestà, se sumen al bloc musical La Pegatina, que presentarà el seu setè àlbum d’estudi, Darle la vuelta, el 24 de juny a la tarda. El mateix escenari també acollirà els concerts familiars dels grups Xiula o The Penguins, als quals s’incorporen també sessions de contacontes amb les narradores Karme González i Imma Pujol que, en aquest cas, seran a la Biblioteca i al terrat de l’ajuntament.

A banda, les dues colles castelleres acolliran dos concerts als seus respectius locals. A la Vella actuarà Roba Estesa, en el desè aniversari de la seva fundació i a la Joves viuran l’actuació de Blakna Paradise Orchestra, que fusiona l’arrel mediterrània amb l’essència dels ritmes balcànics. Ambdós concerts seran el 20 de juny a les vuit del vespre.

El nou orgue sona per Sant Joan

Aquest és el primer any que la festa major compta amb el nou orgue de l’església de Sant Joan i s’han preparat dos concerts. Un serà a càrrec de Jonathan Carbó i Jordi Mestres, que exploraran la combinació de l’orgue i la gralla. L’altre anirà a càrrec de l’organista Josep Mateu, que evocarà les músiques del seguici cerimonial a través del tubs del nou instrument.

El Convent del Carme, que compleix 700 anys, també acollirà música. Pel claustre passaran un total de 17 formacions centrades en la música d’arrel que faran sonar des del sac de gemecs i el flabiol fins a la cobla de sardanes com, per exemple, el grup la Banda d’en Vinaixa 2.2.

Comentarios
Multimedia Diari