La canalla protagonitza el cartell de Santa Úrsula a Valls

El disseny és obra de la vallencaTati Ayala que també ha inclòs dos elements característics de Valls com la plaça del Blat o el campanar

14 septiembre 2021 18:30 | Actualizado a 15 septiembre 2021 05:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Fira de Santa Úrsula de Valls, que se celebrarà del 18 al 24 d’octubre ja té la seva carta de presentació amb la imatge gràfica d’enguany. La vallenca Tati Ayala ha estat l’autora del cartell on la canalla de les colles castelleres és la protagonista.

En la imatge es veu la cara de dues enxanetes de les dues colles vallenques formant-ne una de sola. Ayala volia que les dues camises, la rosada i la vermella, fossin presents al cartell, per homenatjar «la feina col·lectiva de les colles que generen per a les seves integrants un espai de socialització, familiar i integrador, on tothom hi té cabuda i rellevància, independentment de la seva edat o situació personal». A la banda esquerra del disseny, que ha estat treballat de forma digital, s’hi pot veure l’enxaneta de la Colla Joves Xiquets de Valls i a la dreta l’enxaneta de la Colla Vella dels Xiquets de Valls.

Els colors de les camises estan situats tal com el públic veu les colles a la plaça del Blat durant un esdeveniment casteller a Valls.

«Volia que fos un cartell familiar», diu l’autora. «Quan penso en les colles vallenques em ve al cap la família i en un lloc on tothom en pot formar part i volia representar la canalla com un dels elements més visibles, juntament amb el campanar i la plaça», afirma.

Al fons del cartell, precisament destaquen aquests dos elements patrimonials de Valls d’allò més emblemàtics i simbòlics, com la plaça del Blat, el quilòmetre 0 del món casteller, amb la façana de l’Ajuntament, i el campanar de l’església de Sant Joan, que va ser inaugurat durant la fira de Santa Úrsula de l’any 1897. Tati Ayala considera que aquesta serà una Santa Úrsula molt esperada «després de la situació que estem vivint», on els castells podran tornar a plaça en una diada.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, assegura que a través d’aquest cartell l’autora «ha aconseguit plasmar l’essència de la nostra canalla i és un orgull que siguin els protagonistes del disseny d’aquesta edició».

El cartell ha estat escollit per la comissió participativa d’imatge, que cada any selecciona tant aquest cartell com el de la Festa Major de Sant Joan.

L’autora

La creadora del cartell, Tati Ayala, és nascuda a la ciutat de Valls i actualment viu a Vilanova i la Geltrú. Formada inicialment a la seva ciutat nadiu on va cursar el Batxillerat artístic a l’IES Narcís Oller, i posteriorment el Cicle de Formació de Grau Superior en il·lustració a l’Escola d’art i disseny a Tarragona.

A nivell professional, ha dissenyat i confeccionat la marca L’Espiadimonis i la Tutula; les etiquetes per als vins del celler Dasca Vives des de l’any 2011 fins a l’actualitat; i la cartelleria i la imatge de Fes-t’hiu i Fes-t’hi de Vilanova i la Geltrú des de 2017 fins a l’actualitat amb Jababba Studio.

També ha fet col·laboracions en el Calendari Menstrual 2021, dins el Projecte Atlanta, i diferents catàlegs presentats per la Plataforma La Roldana davant el Ministerio de Educación del Gobierno de España aquest 2021.

En l’àmbit on line ha creat els webs de l’Associació Singlot, el de la Botiga on line La Tutula i el de l’Estudi de gravació Tape Tone Studio, amb Jababba Studio.

Comentarios
Multimedia Diari