La municipalització de les llars de Valls enforteix el seu projecte educatiu

L’experimentació, el descobriment de l’entorn i un ritme adaptat a cada infant són alguns dels pilars que ofereixen Els Tabalets i Xiquets i Xiquetes, les dues escoles bressol municipals de Valls

26 febrero 2021 07:11 | Actualizado a 31 marzo 2021 15:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’experimentació, créixer en un entorn natural o descobrir el món que els envolta al seu ritme, són alguns dels punts forts del pla educatiu que posen en pràctica les llars d’infants Els Tabalets i Xiquets i Xiquetes de Valls. Des de principis d’aquest any aquestes llars han passat a mans municipals, la qual cosa es tradueix que s’estan gestionant de manera directa des de l’Ajuntament de Valls, preservant en tot moment el seu projecte educatiu. Aquest fet té un important valor afegit pel que fa al desenvolupament del programa pedagògic i inclusiu d’aquests dos centres, «amb un projecte global referent a tot Catalunya i que s’ha anat exposant per tot arreu», expressa la regidora d’Ensenyament de Valls, Teresa Rull. «Cada infant segueix el seu ritme, passen moltes estones a l’exterior, tenen un jardí envejable i poden experimentar i tocar», afegeix Rull. 

Del 26 al 28 d’abril es faran les jornades de portes obertes de les dues llars per poder fer la preinscripció al maig

Triar la millor llar d’infants per als més petits de la casa, sovint comporta molta planificació i són diversos els factors que intervenen a l’hora de decantar la balança. Tot i així, la confiança en el lloc és essencial per poder deixar els infants amb tota la tranquil·litat i sabent que estaran en les millors mans des que són nadons. En aquest sentit, les famílies de les llars municipals de Valls s’integren plenament en el projecte com a un element més, i malgrat que aquest any ‘atípic’ s’ha hagut de mantenir més la distància a causa de la pandèmia, s’ha seguit fent una aposta ferma per continuar endavant amb aquesta filosofia, tot i la situació.
En aquests moments, braç a braç amb les escoles bressol, «l’Ajuntament està treballant per tirar endavant polítiques d’equitat i inclusives a les llars municipals, és important tenir-ho present i fer aquest treball des de ben petits», expressa la regidora. Precisament, amb la recent municipalització de les escoles bressol es volen enfortir aspectes com aquests i apostar per aquests dos equipaments com a referents de la ciutat. «Sempre hem cregut en els serveis propis i en gestionar-los directament», apunta. «Aquesta és una fórmula per donar i garantir la qualitat d’un servei, ja que permet detectar millor les necessitats i respondre amb les polítiques més adequades i de proximitat per a cada situació», conclou Teresa Rull.  

Les dues llars d’infants municipals de Valls oferiran jornades de portes obertes a les famílies del 26 al 28 d’abril de forma virtual, o també es podran fer presencialment amb cita prèvia. Aquelles persones interessades podran conèixer ‘in situ’ o via ‘online’ els projectes educatius que els dos equipaments vallencs poden oferir per als seus fills i per a  acompanyar-los en el seu creixement, a més dels valors que posen en pràctica. Per altra banda, les preinscripcions dels dos centres es formalitzaran més endavant, al mes de maig.  

L’escola bressol Xiquets i Xiquetes es troba ubicada al carrer Figuerola, en una zona tranquil·la de la ciutat on es pot accedir tant a peu com amb vehicle. Pel que fa als Tabalets, les seves instal·lacions es troben al cor de Valls, al centre històric, just al costat del cèntric Convent del Carme. 

Comentarios
Multimedia Diari