Montse Solé, la primera presidenta de la Colla Joves Xiquets de Valls

En més de 200 anys d'història, una dona no havia ocupat aquest càrrec. Va ser l'única candidatura que es va presentar aquest divendres davant l'assemblea virtual

27 febrero 2021 16:13 | Actualizado a 27 febrero 2021 16:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Montse Solé López és la nova presidenta de la Colla Joves Xiquets de Valls. Després de més de 200 anys d’història, una dona està al front d’aquesta entitat. Mai abans, una colla castellera vallenca havia estat presidida per una dona. La seva candidatura, l’única que es va presentar, fou ratificada aquest divendres a la nit en una assemblea virtual. És una junta continuista ja que segueixen la majoria de membres que ja ho eren amb l’anterior president, Roger Estil·les.

Montse Solé té 36 anys i actualment viu a Alcover, on és la cap de comunicació. Va entrar a la Colla Joves Xiquets de Valls el 2006. Component de les crosses, també va passar per l’àrea social. Des de fa uns anys ja estava a la Junta Administrativa, els dos darrers anys com a relacions públiques i comunicació.

Solé és conscient que la temporada es mostra «incerta de nou. Estem pendents de les novetats i de l’aixecament de les restriccions», diu al Diari.

«El president, Roger Estil·les, ens va comunicar a la junta que feia un pas al costat i que no continuaria al capdavant de l’entitat, i que havíem de trobar un relleu», recorda la seva successora en el càrrec.

«Ell, des del primer moment, a l’igual que altres membres de la junta, va pensar en mi. Em va venir a buscar, a convèncer-me perquè fos la persona per encapçalar el nou projecte», diu Solé. Reconeix que s’ho va haver de pensar molt perquè «treballar per la colla en segon terme no és el mateix que estar en primer pla. Sóc una persona de treballar de portes endins, m’agrada fer feina, sóc exigent. Però això d’estar al capdavant són paraules majors».

Confessa que s’ho va haver de pensar molt, va posar en una balança els pros i les contres, «i abans de Nadal vaig acceptar».

Comentarios
Multimedia Diari