Preparar unes decennals a Valls amb les singularitats de la pandèmia

Compte enrere. Les 11 comissions que organitzen la festa estan ultimant els detalls del programa tenint en compte la situació actual

14 agosto 2021 06:37 | Actualizado a 14 agosto 2021 06:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«Gairebé hi ha una reunió per dia», diu el director artístic de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela de Valls, Jordi Bertran. Les 11 comissions que formen part de l’engranatge que farà possible les Decennals 2021+1 estan treballant aquest mes d’agost per avançar al màxim la feina i acabar de perfilar el programa festiu. Algunes ja es troben en una fase molt avançada.
«Estem treballant amb les normatives més complicades, en un escenari amb moltes mesures de seguretat», diu Bertran. Amb la pandèmia, el termini per preparar les festes s’ha escurçat.

«Fa 11 anys les comissions ja tenien la feina molt avançada», assegura el director artístic, però el treball previ que s’havia fet per les Decennals 2021 ¬que no van ser¬ també està acumulat. A això ha fet que s’hagin aprofitat moltes coses pautades en àmbits concrets. «També estem treballant coses que fa una dècada no existien», com el fet d’aforar tots els recorreguts. Una de les comissions que porta l’accelerador és l’Artística, dividida en arts escèniques i música.

Els primers treballen la programació del Centre Cultural i el Teatre Principal, adjudicant els equips de so, llums i audiovisuals dels dos teatres per a les representacions que es faran i «aquesta part està molt avançada», diu Jordi Bertran.

La comissió d’Audiovisuals, nova d’enguany, té també la implementació tècnica enllestida i la d’Actes religiosos està en procés de producció tècnica.

Les escoles, sense alumnes durant la celebració, són l’escenari de la comissió de Públics familiars, que celebraran activitats als equipaments educatius. Ja estan implementant cada espectacle amb els equips professionals. El mateix passa amb la de Cultura, que s’encarrega del pregó, les pintures de les vallenques il·lustres o les exposicions, «que porten la feina molt al dia i es troben resolent temes de caràcter més tècnic».

Hi ha altres comissions a mig camí. La de Cultura Popular es troba en la fase de contractació dels grallers que acompanyaran el Seguici. La dels Xiquets de Valls ha estat molt activa aquest estiu, dissenyant el programa amb grans actes com el Simposi Casteller o la Fira Castells, que passa a les Decennals. «S’estan tirant endavant els noms que participaran al simposi», assegura Bertran. 

Per la seva banda, la comissió d’Escoles es troba centrada en el seu principal projecte, que són els nous nans. «Amb el confinament es va aturar el ritme i ara s’està recuperant el temps. Al setembre, amb la tornada dels mestres encara, estarà més activa», explica el director artístic.

La comissió d’Esports es troba en fase de conceptualització del programa. Altres comissions recent creades, com la Literària, està dissenyant l’espectacle del premi Decàlia, que és el seu acte central, o la de Voluntariat, que s’activarà a la tardor. L’organització espera que un mes abans de Nadal es puguin posar a la venda les entrades, seguint el calendari de fa 11 anys. Els tempos van sobre el previst perquè no s’ha deixat de treballar els darrers mesos. «Si al gener, el Patronat de la Fundació de les Decennals no hagués decidit que l’equip de producció tècnica seguís treballant, no es podrien fer les festes», diu Bertran. 

El compte enrere ha començat i l’organització mira amb optimisme la celebració, malgrat la situació. El ritme de feina s’accelerarà al setembre, quan alguns dels aspectes ja estaran materialitzats i presentats en societat, com el cartell, en el qual està treballant l’equip de disseny de la comissió de Cultura per poder tenir enllestida la imatge gràfica en un mes.
 

Comentarios
Multimedia Diari