Situació límit a l’Escola de Música de Valls per l’acomiadament de quatre professors

L’equip directiu ha presentat la seva dimissió i, a més, denuncien la «deixadesa» que pateixen les instal·lacions

23 febrero 2021 19:40 | Actualizado a 24 febrero 2021 11:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’acomiadament de quatre treballadors de l’Escola Municipal de Música Robert Gerhard de Valls ha estat el detonant que ha fet saltar pels aires l’equip directiu del centre. La setmana passada, el director, Joan Romeu, i la cap d’estudis, Rosabel Bofarull, van presentar la seva dimissió davant d’aquesta situació que consideren «injusta». La marxa d’aquests quatre treballadors, que podran acabar aquest curs, és un fet que «ningú contemplava», explica al Diari el director del centre, Joan Romeu.

El motiu de l’acomiadament és que aquests professors van ser contractats a través d’un contracte programa que tenia data de caducitat i que els obliga a deixar la feina aquest any, malgrat que «ningú ho sabia i ara no poden tornar a presentar-se a una plaça a l’Ajuntament de Valls», afegeix.

Aquest fet ha provocat que l’equip directiu no vulgui seguir al capdavant del projecte i també ha frenat, per primer cop, l’aprovació dels pressupostos de l’escola. Aquests treballadors, «són persones que porten set anys al centre, han creat una línia de treball, han fidelitzat alumnes i famílies, hi ha també una part emocional molt important i ara s’ha traspassat una línia vermella», diu Romeu. És per això que emplacen a l’Ajuntament de Valls a trobar una solució i poder mantenir els llocs de treball. No obstant això, denuncien que l’escola, tradicionalment, ja «no ha estat ben endreçada laboralment i que els problemes s’arrosseguen de fa temps», afirma el director, que continuarà en les seves funcions fins acabar aquest curs. «Hi ha objectius que ja, difícilment, podrem assolir», lamenta.

Instal·lacions deficients

Actualment, els alumnes fan les classes a l’històric edifici del Parc Barrau de Valls, però les condicions, «no són les òptimes», explica Miriam Culleré des de l’AMPA de l’escola. «Hi ha un abandonament polític per part de l’Ajuntament a nivell d’infraestructures, els espais estan molt precaris, hi ha desperfectes, sales molt petites i ara amb la pandèmia ho estem patint més», apunta.

Una de les solucions que s’ha plantejat des de l’Ajuntament de Valls és traslladar les instal·lacions a Ca Padró, al carrer de la Cort, on s’ha adquirit l’edifici per a remodelar-lo i poder acollir, probablement, aquest equipament municipal. «Ens solucionaria els problemes d’espai, de sonoritat, però ho hem vist publicat massa vegades i mai s’ha fet», expressa el director. «El nostre desig és que se solucioni el problema laboral que té l’escola», diu. Per la seva banda, des de l’AMPA, Miriam Culleré afegeix que «és una solució a llarg termini, el desastre immediat no ens el solucionen».

Per la seva banda, des de l’Ajuntament de Valls, la regidora d’Ensenyament, Teresa Rull, argumenta que «aquest ajuntament aposta per la música i ho fa dotant de recursos humans i econòmics l’Escola de Música per assegurar un ensenyament de qualitat». Pel que fa a la situació dels treballadors, «no hem deixat de treballar per trobar una solució satisfactòria i garantir la seva continuïtat, quan vam saber que la seva situació contractual no es podia prorrogar». Tot i això Rull assegura que «no negarem la precarietat laboral d’aquests professors, però l’aportació de 300.000 euros de l’Ajuntament el 2020 a l’Escola de Música es va incrementar amb 70.000 euros per garantir que tots els professionals cobressin el 100% de les seves retribucions». A més, afegeix que «s’han millorat els contractes laborals de dos professors i s’estan estudiant espais per suplir l’actual barracó».

Comentarios
Multimedia Diari