Más de Camp

Un incendi forestal a Querol amenaça una important massa forestal

Els bombers, que han enviat fins a 38 dotacions terrestres i set d'aèries, tenen el foc estabilitzat

Àngel Juanpere

Whatsapp
Imatge dels primers moments de l'incendi.

Imatge dels primers moments de l'incendi.

Un incendi forestal a primeres hores de la tarda d'avui al terme municipal de Querol, amb un ampli bosc per cremar, ha comportat la mobilització d'efectius de bombers més important d'aquesta primavera. Fins a 38 dotacions terrestres i set mitjans aeris han treballat en les tasques d'extinció.

El foc s'ha declarat a les 13.20 hores a prop del nucli d'Esblada, a Cal Gomà. Les flames inicialment han avançat ràpidament i amenaçaven una important massa forestal.

El flanc esquerra estava limitat per un camp de vinya, per la qual cosa no suposava cap perill. En aquesta zona de l’incendi estava també l’ADF de Querol així com altres. Una altra cosa era el dret.

Un dels problemes que ha comportat aquest foc són els focus secundaris que ha produït.

Poc abans de les cinc de la tarda, els bombers han donat el foc per estabilitzat i part dels efectius han abandonat la zona. Concretament, a aquesta hora quedaven 23 dotacions terrestres i un helicòpter.

Segons l'alcalde, el foc s'ha originat en una zona de difícil accés, on hi passen poques persones. Ha afegit que s'ha cremat bosc i també un camp de cereal per collir.

Segons dades provisionals del Cos d’Agents Rurals, l’incendi afecta 6.972 metres quadrats de vegetació forestal.

Temas

Comentarios

Lea También