Un projecte social permetrà recuperar l’entorn de l’ermita de Sant Josep de Montblanc

Avui obrirà el bar i es pretén que sigui un espai de lleure i esbarjo dedicat tant al públic familiar com als excursionistes

26 marzo 2021 20:10 | Actualizado a 27 marzo 2021 07:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Montblanc recupera un dels espais naturals del municipi que anys enrere havia estat un punt de trobada dels vilatans com és l’entorn de l’ermita de Sant Josep. Aquest indret, que portava anys tancat, tindrà ara una nova empenta amb l’objectiu de tornar a esdevenir un lloc de lleure i esbarjo dedicat al públic familiar i a excursionistes i, a més, tindrà un important vessant social.

L’associació Aprodisca, que treballa amb persones discapacitades, gestionarà a partir d’aquesta setmana l’espai amb un projecte que s’ha denominat ‘Les tres esses de Sant Josep’. «L’ermita estava deshabitada des de feia temps i vam pensar que podríem aportar-hi un bon projecte», explica al Diari Gemma Corbella, la persona de l’equip directiu d’Aprodisca que s’encarrega de la línia de negoci de l’espai de Sant Josep.

Aprodisca és una entitat social de la Conca de Barberà, sense ànim de lucre, especialitzada en la prestació de serveis per a persones amb discapacitat, des de fa quasi 40 anys.

Aquesta associació ha creat un projecte que anirà variant en funció de les necessitats que requereixi l’espai. De moment, s’ha marcat com a un punt de partida l’obertura del bar de l’ermita. «L’objectiu és que aquest entorn esdevingui un lloc on tothom hi té cabuda, perquè en puguin gaudir els montblanquins, però compartit amb els usuaris de l’associació. Per això, encara ens estem replantejant alguns dels usos, tenim tantes necessitats socials i necessitem tants espais, que encara hem de veure què farem exactament», afegeix.

L’obertura del bar serà avui dissabte dia 27 de març, amb un servei que es donarà de vuit del matí a les quatre de la tarda. «Farem horari diürn fins a l’estiu, amb esmorzars a la brasa i vermuts. Quan la pandèmia ho permeti també volem fer sopars i altres activitats ,com cinema a la fresca», diu la representant d’Aprodisca. L’entitat també s’ocuparà de la gestió de la neteja de l’entorn natural de l’ermita.

El projecte, però, va molt més enllà de l’obertura del bar i es pretén que tingui un recorregut més llarg amb el temps. «Volem que aquest lloc esdevingui un indret de formació pels usuaris amb la idea de donar vida als nostres serveis, ja que l’espai té moltes possibilitats», diu Corbella. Per tant, la inclusió social serà un dels pilars del projecte un cop es desenvolupi.

Les tres esses

El nom de ‘Les tres esses de Sant Josep’ corresponen a la lletra inicial de la filosofia amb que es vol gestionar aquest espai. «Són esses de socials, sostenibles i saludables», diu la Gemma. El vessant social és a l’ADN d’Aprodisca; el concepte de sostenible ve donat per l’entorn natural on es desenvoluparà el projecte i seran saludables per la tipologia de cuina que se servirà.

Per la seva banda, des de l’Ajuntament de Montblanc, la satisfacció per la reobertura de l’espai és màxima i, en paraules del regidor de Medi Ambient i Salut, Santi Porta, «confiem molt en la gestió que farà Aprodisca, ja que també s’ocupen del manteniment del cementiri municipal i n’estem molt contents i agraïts». A més, la reobertura de l’espai de Sant Josep «és una bona notícia pels montblanquins, per tornar a gaudir d’aquest entorn natural que potser no és tan conegut per la majoria».

Comentarios
Multimedia Diari