Una App nascuda a Valls fa que més de 2.000 usuaris apostin per la compra 'online'

L’aplicació Approp va sorgir durant el primer confinament i ara ja aglutina una setantena d’establiments a l’Alt Camp amb l’objectiu d’ajudar el petit comerç de la comarca

15 enero 2021 20:10 | Actualizado a 19 enero 2021 13:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

En aquests moments complicats per al comerç local, diversos negocis de l’Alt Camp han trobat en les noves tecnologies un nou aliat per a poder fer front a la crisi derivada de les restriccions. La venda online és una solució que molts han triat per a poder tirar endavant i donar sortida als seus productes. Fruit d’aquesta necessitat, ha sorgit una eina a la comarca per tal de donar suport a aquests establiments. Es tracta d’Approp, una aplicació que permet comprar online productes de diversos sectors, des de la restauració fins a la moda, i que té més de 2.000 usuaris a l’Alt Camp.

Tot va emergir durant el primer confinament, la passada primavera. Els germans de Valls, Joan i Victor Martínez, feia temps que tenien en ment crear una aplicació pel mòbil per ajudar a familiars seus amb negocis comercials i propiciar la venda online. La falta de temps va fer que el projecte no tirés endavant, però la pandèmia ho va precipitar tot. «Amb el confinament vam pensar que podíem anar mes enllà i fer una ‘app’ per als comerços que ho volguessin i vam reprendre la idea», explica Joan Martínez al Diari.

Per a desenvolupar el projecte en el menor temps possible van formar un equip amb tres persones més i el passat mes de juny van treure la primera versió de l’aplicació Approp amb 7 negocis adherits una cinquantena d’usuaris. Amb la creixent necessitat de reformular les vendes, han anat entrant més empreses i ara ja compten amb una setantena d’establiments a tota la comarca, la majoria a Valls, i amb perspectives d’incrementar les dades. A més, «a l’Alt Camp actualment hi ha més de 2.000 usuaris que tenen l’aplicació», diu Martínez, la qual cosa posa de manifest que les xifres s’han disparat en poc més de mig any. En l’aplicació es poden trobar negocis dividits en categories, com la moda, l’alimentació, la restauració, la salut, el lleure o la cultura.

La filosofia que es vol mantenir per promocionar aquests establiments és «que la gent sàpiga quina és l’oferta que hi ha al seu entorn més pròxim i alhora fomentar que el petit comerç es digitalitzi, ja que no hi estan acostumats i ho volem fer senzill, instintiu», diu en Joan. A més, «de vegades els usuaris busquen productes en aplicacions de comerç i no saben en quina botiga estan comprant; nosaltres hem enfocat la nostra en donar valor a la botiga, i no tant al producte», apunta en Joan.

L’acceptació que està tenint l’aplicació a l’Alt Camp fa que l’equip estigui buscant més territoris fora de la comarca per a implantar-la. «Estem parlant amb negocis de fora de Valls que han mostrat el seu interès i també mirant la zona del Tarragonès i el Baix Camp», diu Martínez.

Restaurant per 25.000 persones

Un dels negocis de Valls que es poden trobar dins l’aplicació és el restaurant El Trispolet, situat a la Muralla de Sant Antoni. Des de fa quasi un any, la restauració és un dels sectors que més ha hagut de reinventar la seva forma de donar sortida als productes apostant pels plats per emportar a casa, per exemple. Després del primer confinament, es va oferir la possibilitat a aquest restaurant de fer servir l’aplicació Approp com a complement per a rebre comandes dels clients.

«És molt còmode», assegura al Diari el gerent i propietari del Trispolet, Octavi Roca, que des de fa uns mesos fa servir l’aplicació. «És una manera que ens coneixi més gent», afegeix. De fet, hi ha clients que no havien anat mai al restaurant però que, en fer una comanda online, hi han anat.

«És com si ara el nostre restaurant fos tot Valls, podem arribar a molts llocs, hem passat de fer 42 comensals al dia a tenir un restaurant per a 25.000 persones i això ens ha ajudat», relata. Pel que fa a les dades de vendes, s‘ha copsat un augment. Després del primer confinament, quan estava permès que oferissin 12 taules al dia, «amb les comandes online és com si en féssim unes 16 de mitjana», afirma Roca. Aquest negoci té la previsió d’obrir una botiga de menjar adjunta al restaurant, però «mai ens havíem plantejat de fer-ho online, només per telèfon, fins que vam trobar l’aplicació», conclou Octavi Roca.

Comentarios
Multimedia Diari