Una nova guia ‘online’ dóna a conèixer Valls al detall

El servei, que ja es pot consultar, ofereix 13.000 dades de 17 àmbits temàtics diferents

05 mayo 2021 19:20 | Actualizado a 06 mayo 2021 14:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Valls disposa d’una nova eina digital que permetrà als ciutadans poder conèixer de forma molt detallada informació sobre serveis o altres aspectes de la ciutat, com el comerç, la cultura, els punts wifi, els parcs infantils o infinitat de paràmetres distribuïts per temàtiques. Es tracta de GeoValls un nou portal que ha posat en servei l’Ajuntament i que es pot consultar a través del web municipal o de manera directa a geo.valls.cat.

«Amb aquesta guia ens volem consolidar com a una administració oberta, innovadora i digital per aconseguir un govern de portes obertes», diu la regidora de Transparència i Tecnologies de la Informació, Núria Gavarró. La nova eina digital està impulsada per aquest departament i també pel d’Urbanisme i Planejament, ja que l’aspecte urbanístic és un dels punts forts del sistema, que té com a base el mapa de Valls , en format topogràfic o de satèl·lit. «De vegades, no som conscients de tot el que tenim a la ciutat i veure-ho amb un visor web posa en valor tot això», expressa la regidora d’Urbanisme, Sònia Roca.

Un inventari de 6.000 arbres

Des de la tipologia de mobiliari urbà de la ciutat fins a informació sobre les farmàcies. D’una manera senzilla i visual, es pot cercar i ubicar en el geoportal informació de serveis i administració, seguretat, mobilitat, esports, educació, sanitat o cultura, entre d’altres. Inclou la localització de comerços, serveis, bars, restaurants i hotels de Valls, com també les diferents activitats industrials o agrícoles. També s’han geolocalitzat diferents rutes turístiques per la ciutat, recorreguts de natura pel terme municipal, així com la totalitat de la xarxa de camins i es pot accedir, des d’una localització marcada, a Google Street View per tenir una vista del carrer.

El nou portal també serveix per descobrir diversos racons de Valls i aporta moltes curiositats com, per exemple, el nombre d’arbres que hi ha a la capital de l’Alt Camp, més de 6.000, amb el nom de l’espècie de cadascun d’ells o també es pot fer una comparativa aèria de la ciutat tal com era als anys quaranta amb l’actualitat i visualitzar els canvis urbanístics que hi ha hagut amb els anys, amb imatges de l’època, gràcies al comparador històric d’imatges de satèl·lit de l’Institut Cartogràfic de Catalunya.

En total, els usuaris poden accedir a més de 13.000 dades diverses, totes geolocalitzades en un mapa de la ciutat i dividides en 17 àmbits temàtics diferents que es complementen amb informació descriptiva de cada element. També té un vessant interactiu amb l’opció de calcular distàncies entre dos punts, la superfície de l’àmbit d’un mapa o la ubicació d’una parcel·la a través de la seva referència cadastral. A més, també s’inclouen els serveis i la informació de les pedanies com l’Entitat Municipal Descentralitzada de Picamoixons o Fontscaldes.

Aquest portal s’adapta a tots els dispositius i, per tant, es pot consultar des del mòbil, l’ordenador o la tauleta.

Les dades que hi ha abocades formen part de la primera fase d’un projecte que anirà creixent alhora que es fa el procés de digitalització del consistori vallenc. Properament, es crearan noves capes d’informació base i de temàtiques i les que ja estan operatives ara s’aniran ampliant a mesura que els serveis tècnics municipals vagin treballant-les. A més, en poc temps s’aportarà també la documentació referent al Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), un cop es completi el tràmit d’aprovació per part de la Generalitat.

També es preveu vincular el geoportal amb el de Dades Obertes de Valls, que va entrar en funcionament l’any 2019 i que ha estat premiat per la Generalitat pel seu caràcter pioner entre les administracions públiques incorporant moltes dades que es poden consultar i descarregar.

Comentarios
Multimedia Diari