Una tempesta elèctrica, acompanyada de pedra, deixa sense llum Santes Creus

Els bombers també han fet intervencions a Valls, Cabra del Camp i Alforja

18 septiembre 2021 15:03 | Actualizado a 18 septiembre 2021 19:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

A quarts de cinc de la tarda d'avui dissabte, una forta tempesta ha caigut a la zona entre el Pla de Santa Maria i Santes Creus. La pluja anava acompanyada d'aparell elèctric i també de pedra en alguns llocs. Els bombers han fet cincintervencions fins a les setde la tarda.

A les 16.21 hores, el telèfon 112 ha rebut l'avís que havia marxat la llum al monestir de Santes Creus, possiblement per la caiguda d'un llamp. Una dotació de bombers ha anat a aquesta pedania d'Aiguamúrcia.

A les 16.36 hores, Protecció Civil ha llençat un avis de "temps violent a l'Alt Camp i l'Alt Penedès i amb menys probabilitat al Baix Penedès i l'Anoia. Pot caure pedra de diàmetre superior als dos centímetres, ratxes de vent superiors als 100 km/h i/o esclafits".

Abans, a les 14.38 hores, també una dotació de bombers s'ha traslladat al carrer Avenir de Valls. Una dona informava que viu sota d'una casa abandonada i que li començaven a sortir goteres.

I a les 16.16 hores, tres dotacions han acudit al carrer Hospital d'Alforja. L'alertant informava que estava escoltant despreniments a la casa del costat, que està abandonada.

Vídeo: Sonia Lorente 

Des de Cabra del Camp s'han rebut dos avisos. Un ha estat a les 17.13 hores perquè la canalera estava embossada i l'altre a les 17.43 des del carrer de Nulles perquè l'aigua arribava fins els genolls. Quan han arribat els bombers, el nivell ja estava baixant.

A les set de la tarda havia manca de subministrament elèctric a Figuerola del Camp (209 abonats) i el Pla de Santa Maria (692).

A la resta de Catalunya

A nivell de Catalunya, els Bombers de la Generalitat han rebut una vintena d'avisos per les pluges entre les 14 i les 16 hores, la majoria concentrats al Vallès Occidental, Barcelonès i Baix Llobregat. Gran part de les actuacions han estat per retirar algun arbre caigut o per atendre acumulacions puntuals d'aigua a la via pública.

A Castellbisbal, els Bombers han hagut de rescatar dos conductors atrapats per l'aigua en un carrer del polígon industrial del Llobregat, sense més conseqüències. Destaquen registres com els 60 litres de Sant Feliu de Codines, els 50,3 litres de Sant Andreu de la Barca o els 35,9 litres de Castellbisbal.

Comentarios
Multimedia Diari