Vallmoll tindrá un nou espai destinat al lleure, l'oci i l'esport

Situat a la plaça de la Pau John Lennon, tindrà gimnàs, sala de pilates, espai per ioga, sauna, gimnàstica rítmica i vuit pistes de petanca

14 octubre 2021 18:10 | Actualizado a 16 octubre 2021 16:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Vallmoll ha començat a fer els primers passos per a la creació d’un ampli espai destinat al lleure, l’oci i la pràctica de l’esport. Es tracta un terreny adquirit per l’Ajuntament, de 8.200 m2 de superfície, adjacent amb l’actual zona esportiva que integra el camp de futbol i la piscina municipal. Aquest espai ha estat batejat com plaça de la Pau John Lennon, en memòria del músic britànic, amb la frase ‘Donem una oportunitat a la pau’, al mural que se li serà dedicat, decorant així la paret de la tribuna del camp de futbol, que dona a l’esmentada plaça.

Amb aquest futur equipament «haurem reagrupat tota l’activitat esportiva i per al lleure de gran format, en una mateixa zona del municipi», subratlla Josep Lluís Cusidó, alcalde de Vallmoll.

Inicialment, es va procedir al moviment de terres i esplanació del terreny. A hores d’ara s’està duent a terme la construcció d’un mur de pedra de grans dimensions al llarg d’un dels costats, per a contenció de la zona boscosa.

Però l’obra en si haurà d’esperar fins al 2023, quan es preveu que es pugui iniciar el procés constructiu, amb un any de duració, condicionat a l’obtenció de vies de finançament que, segons Cusidó, «passen per les subvencions provinents del Pla d’Acció Municipal de la Diputació de Tarragona», atès que la inversió prevista s’enfila a 1.200.000 euros, quantitat certament respectable, per a un municipi de 1.800 habitants.

Segons el projecte aprovat, a l’entrada de la plaça hi haurà un ampli espai d’aparcament, que precedirà l’edifici multifuncional esportiu, a construir en un costat, sostenible des del punt de vista energètic. Constarà de soterrani, planta baixa i un pis superior, d’aproximadament 120 m2 de superfície, el que pràcticament totalitza una superfície útil de 400 m2. El soterrani albergarà els serveis i equips de subministrament, com l’aigua, el gas, electricitat i calefacció. La planta baixa estarà destinada a sala de pilates, espai per a ioga i sauna. La planta superior serà ocupada pel gimnàs, amb tots els aparells necessaris per a l’exercitació, a més de la gimnàstica rítmica.

Parc públic

La part central de la plaça es convertirà en un parc públic arbrat «per al qual hem escollit l’espècie Tipuana, de ràpid creixement i que proporciona bona ombra, amb instal·lació de diferents taules de pic-nic», comenta Cusidó. Serà dotat de mobiliari urbà, una font per a l’ús de boca «i no es descarta la inclusió d’una font ornamental al·legòrica a la Pau», a més a més d’una tirolina de 30 metres, per al gaudi de la mainada. Aquest àmbit és el que estarà preparat «com escenari d’esdeveniments i concerts de gran format, del qual n’estem mancats», admet l’alcalde.

Al fons de la plaça es disposaran un total de vuit pistes de petanca, atès els nombrosos adeptes que té aquesta pràctica esportiva al municipi.

Josep Lluís Cusidó assenyala que, amb aquest nou equipament, el poble de Vallmoll «es consolida com el municipi amb més espais públics per al lleure, l’oci i l’esport» de la comarca.

Comentarios
Multimedia Diari