A presó quatre homes per una plantació de 12.341 plantes de marihuana a Querol

Estava al mig d'una zona boscosa, sota el llac de Formigosa, en una zona de molt difícil accés

23 junio 2021 13:55 | Actualizado a 23 junio 2021 14:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Jutjat de Guàrdia de Valls ha decretat, a primeres hores de la tarda d'avui dimecres, presó provisional per a quatre homes detinguts per una plantació de 12.341 plantes de marihuana al terme municipal de Querol. Estaven en una zona de molt difícil accés, sota el llac de Formigosa, lluny de qualsevol nucli habitat -el més proper seria Can Llenas-.

L'operació es va fer dilluns passat, quan es va arrestar quatre homes d’edats compreses entre els 20 i els 30 anys, tres de nacionalitat albanesa i un de nacionalitat francesa, dos amb veïnatges a França i Lloret de Mar i els altres dos amb domicili desconegut, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i un altre de tinença d’armes.

Cap a les set del matí del passat dilluns, agents de diferents unitats de la comissaria de Valls van portar a terme un dispositiu a Querol, a la zona pròxima al llac de Formigosa, on dies abans l’helicòpter de Mossos havia ubicat una possible plantació de marihuana.

Tot i les dificultats orogràfiques, els mossos van localitzar un sender amagat que els va conduir fins a una gran plantació que disposava d’un sistema de regadiu gràcies a unes canonades que arribaven fins al llac. En arribar al petit campament on hi havia el cultiu, els agents van sorprendre i detenir quatre homes que s’encarregaven de la seva cura i protecció. A més, van intervenir una arma de foc llarga que els individus tenien en aquest lloc on hi pernoctaven.

Els mossos van fer l’anàlisi de la zona i van comprovar que les conduccions d’aigua que sortien del llac de Formigosa pujaven per la muntanya i es bifurcaven fins a dues basses d’aigua, una al costat d’una gran plantació distribuïda en quatre bancals i l’altra bassa en una segona plantació ubicada en una zona de molt difícil accés.

En total, els mossos van localitzar i desmantellat 12.341 plantes amb un estat  de creixement que anaven del mig metre al metre d’alçada.

Quatre plantacions en un mes

Amb la d’aquest dilluns, ja són quatre les plantacions desmantellades pels mossos a l’Alt Camp en el que va de mes. Actuacions policials que s’han saldat amb deu detinguts, sis dels quals van ingressar a presó i més de 29.000 plantes destruïdes.

Comentarios
Multimedia Diari