Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Adjudicades les obres per reparar la xarxa d’aigua de dos nuclis de la Bisbal del Penedès

  Les actuacions se centraran en solucionar el deteriorament d’alguns trams de les urbanitzacions Can Gordei i el Priorat de la Bisbal

  05 mayo 2023 10:36 | Actualizado a 05 mayo 2023 11:02
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  L’Ajuntament de la Bisbal del Penedès ha adjudicat provisionalment les obres de renovació de la xarxa d’aigua de part del Priorat i Can Gordei, dues de les vuit urbanitzacions que pertanyen al terme municipal.

  Les obres han estat assignades a Irriga Water Solutions S.L., després d’un procés de selecció on es van presentar quatre empreses. Les actuacions se centren a evitar avaries, reduir les fuites i millorar l’eficàcia de la xarxa d’abastament d’aigua, segons han assegurat des del Consistori.

  Priorat de la Bisbal

  A la xarxa del nucli del Priorat de la Bisbal les vàlvules que regulen la pressió de la xarxa es troben en mal estat de conservació. A més, també hi ha trams deteriorats a causa de calç precipitada i la formació de taps dins dels tubs. De manera provisional, s’han instal·lat trams de tubs sense soterrar que queden a la vorera.

  Entre les accions que es plantegen hi ha la instal·lació d’una vàlvula reguladora de pressió per evitar sobrepressions a la xarxa i la col·locació de canonades noves soterrades. En total seran 437 metres de tubs als carrers Zamora, Cuenca, Teruel, Córdoba i la Coruña. En aquest sentit, s’aprofitarà per substituir el tram de l’illa formada pels carrers Teruel i Huesca, i es faran unions a la xarxa del sector de l’Avinguda del Priorat, segons han relatat des de l’Ajuntament.

  Can Gordei

  Pel que fa a la urbanització de Can Gordei, s’instal·laran tres vàlvules reguladores de pressió als punts on les cotes són més baixes: carrer Cinca amb carrer Noguera Pallaresa, carrer Segre amb l’avinguda de Can Gordei i carrer Ter amb carrer Gaià, on també s’instal·larà un comptador volumètric.

  També se soterraran 693 metres de tub que dels carrers Llobregat, Ebre, Tordera i Besòs. D’altra banda, es retiraran els metres de canonada existent que no alimenten cap consumidor.

  El projecte de renovació de part de la xarxa d’abastament d’aigua potable a les urbanitzacions del Priorat de la Bisbal i Can Gordei ascendeix a un pressupost de 493.065,27 euros.

  La pressió d’aigua

  Les dues urbanitzacions en qüestió, el Priorat de la Bisbal i Can Gordei, tenen una orografia muntanyosa, fet que als punts més baixos de les seves xarxes, les pressions estàtiques són superiors als valors desitjats.

  Per aquest motiu, s’instal·laran tres vàlvules reguladores en diverses zones que històricament han patit problemes de pressions en la xarxa d’abastament d’aigua potable. D’aquesta manera s’evitarien les sobrepressions a la xarxa.

  A més a més, la nova canonada es col·locarà a rasa de 60 centímetres d’amplada. L’estudi presentat contempla que en substituir una canonada de distribució d’aigua per una altra d’un diàmetre major, la caiguda de pressió pot ser menor després de la modificació, pel mateix cabal o consum d’aigua potable.

  Comentarios
  Multimedia Diari