Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Agnès Ferré: «És un any de viure tots els actes al carrer»

  L’alcadessa de la Bisbal del Penedès subratlla la necessitat de millorar la mobilitat entre nuclis apostant pel servei de transport municipal

  08 agosto 2023 12:08 | Actualizado a 09 agosto 2023 14:41
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  La Bisbal del Penedès encara la seva Festa Major amb una programació on destaquen el paper de les entitats locals i l’aposta per grups musicals de renom. El municipi també afronta nous reptes, com la millora de la connexió entre nuclis i l’ampliació del servei de transport

  Com es presenta la Festa Major d’enguany?

  És un any de viure tots els actes al carrer. L’any passat encara teníem l’ombra de la pandèmia i, en canvi, aquest any, per molt que hi hagi casos, ja no és el mateix.

  Les entitats sempre tenen un paper important

  Sí, aquest any el Ball de Diables compleix 18 anys i seran els encarregats de fer el pregó. Totes les entitats del municipi participen molt activament de la Festa Major organitzant diferents activitats i els grups de cultura surten a la cercavila.

  Quin seria l’acte més destacat del programa?

  Destacar-ne un és difícil perquè cadascú té el seu. Tot i que, un dels fets més importants és la Diada Castellera, perquè és la part més internacional de la Festa Major.

  Forma part de la història del municipi

  Exacte, és una de les grans diades dins del món casteller i això és un fet a destacar. Però no només ho és aquest any, sinó de tota la vida, perquè ja fa més de 100 anys que es fan castells aquí.

  Com han encarat la Festa Major des del nou govern municipal?

  Hem fet un programa de Festa Major molt continuista amb els altres anys, sense tenir en compte la pandèmia. S’ha fet una gran aposta pels grups grans i rellevants dins del món musical i també hem donat molta importància a les entitats locals.

  De fet, la Bisbal és referent per portar grups de renom al panorama musical en català. Enguany, 31FAM i La Fúmiga

  Sí, de sempre ho hem sigut a la comarca del Baix Penedès. Abans que acabi l’any parlem amb el grup de joves, Els Esventats, perquè ens diguin propostes. El 15 d’agost és Festa Major a mitja Catalunya, llavors has de contractar els grups grans a finals d’any.

  Com viurà personalment la Festa Major?

  Jo la visc al 100%. Intento anar a tot arreu, però mai tanco les Nits Joves (riu). Tant de petita com de jove l’he viscut moltíssim. Abans com a ciutadana i ara com a alcaldessa.

  Quins reptes de futur encara el municipi?

  Hi ha un gran repte amb la mobilitat i és un tema que voldríem solucionar. Fa dos anys vam ampliar el conveni de transport comarcal per poder anar a l’hospital del Vendrell.

  Quins han estat els resultats?

  Hem vist que el servei funciona molt bé i tenim uns 1.000 usuaris de bus cada mes. Fins ara només és als matins i estem treballant per poder ampliar el servei també a les tardes.

  Quins són els projectes indispensables per a la Bisbal per a l’any vinent?

  N’hi ha molts que són continuistes i sobre els que els tres grups del nou govern hi estem d’acord. Ara estem fent la primera fase d’obres al poliesportiu municipal i l’any que ve comptem en poder començar la segona. Un altre projecte important és el camí peatonal per unir la urbanització del Priorat amb el nucli de la Bisbal.

  Es pot consultar el programa de la festa major a https://bisbalpenedes.com/web/2023/07/31/ja-tenim-aqui-el-programa-de-la-festa-major-2023/

  Comentarios
  Multimedia Diari