Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Alcover utilitzarà un pou de la Comunitat de Regants de les Hortes de Dalt

  Des del consistori volen evitar arribar a cap situació límit envers l’aigua, especialment durant l’estiu d’enguany

  09 febrero 2024 13:07 | Actualizado a 09 febrero 2024 13:09
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  Les administracions locals estan treballant cada dia per pal·liar els efectes que provoca la sequera. En el cas d’Alcover han arribat a un acord amb la Comunitat de Regants de les Hortes de Dalt per tenir un nou punt d’abastiment del recurs hídric. Es tracta, d’un pou que és de la seva propietat, i que ara també aportarà aigua als pous que es destinen a tota la ciutadania. L’alcalde d’Alcover, Robert Figueras, explica que hi ha «una gran dificultat» per treure aigua del subsol, ja que no plou, i a més les temperatures són altes. Per això han arribat a aquest acord, per trobar una solució per mantenir els nivells d’aigua que necessiten.

  El principal objectiu de tot això és evitar que durant l’estiu no falti el recurs hídric, i per tant no s’hagin de fer talls, així com passa per exemple a l’Espluga de Francolí, o altres municipis de la Conca de Barberà. Figueras comenta que el passat 2023 no van haver de tallar l’aigua en tot l’estiu, però sí que van haver de baixar la seva pressió, així com indica el batlle «per evitar pèrdues». En aquest sentit, comenta que van «poder anar mantenint», però s’estava «al límit». Afegeix que si hi hagués hagut algun tipus de problema, el municipi s’hauria quedat sense aigua. Per aquest motiu han decidit tirar endavant aquest reforç.

  Tot això es farà en els moments que la Comunitat de Regants no utilitza aquest pou. Què vol dir això? Doncs que les aportacions als pous municipals es faran en les hores nocturnes. Figueras coment que aquesta hora és quan baixa el consum, i per tant és el moment de fer l’operació. Amb tot assegura que amb «les aportacions nocturnes ja es pot garantir l’aigua de boca pels alcoverencs i les alcoverenques». Tot això es pot realitzar gràcies a un acord que han arribat amb la comunitat de Regants. El consistori assumeix el cost de l’electre durant el moment d’extreure l’aigua, perquè el pou pugui extreure aigua. A més ara s’estan executant les obres necessàries per a la connexió entre la canonada del pou de titularitat de la Comunitat de Regants, i la canonada de la xarxa municipal, a més de fer el control de qualitat que es necessita per tirar-ho endavant.

  Conscienciació ciutadana

  Robert Figueras es mostra satisfet amb la reacció dels alcoverencs i les alcoverenques. Explica que han notat que hi ha una disminució del consum d’aigua comparant aquesta època amb el passat 2023. Consideren que això mostra que la informació que han anat transmetent ha «calat». I, per tant, la gent ha anat agafant consciència. Amb tot creu que això és de les solucions, que tothom conegui l’actual situació i en sigui conscient, perquè si no «ho passarem malament».

  Comentarios
  Multimedia Diari