Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Aprendre a través de la música amb tres concerts a l’Espluga

L’Ajuntament i l’Escola de Música presenten un segon cicle de concerts al municipi

| Actualizado a 05 febrero 2023 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Durant aquest mes de febrer i fins l’abril l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí i l’Escola Municipal de Música presenten el segon cicle estable de concerts al municipi. Les actuacions es faran en diverses sales del municipi, i la intenció és que siguin tres propostes musicals obertes a tots els públics.

Aquest cicle ha estat dissenyat conjuntament amb el professorat de l’escola de música, que com a professionals d’aquest àmbit, han programant dues propostes en les que hi participen activament com a músics i una tercera en que el projecte ha estat valorat com d’interès.

La primera cita serà el dissabte 11 de febrer. A les sis de la tarda a la Sala Folch i Torres del Casalet es podrà gaudir del concert de l’Orquestra Julià Carbonell de les Terres de l’Ebre. Formada pels músics: Núria Pascual, Gemma Freixas i Jordi Gallén. Aquest projecte comença d’una vocació transformadora a partir de la cultura. Utilitzen la música per la seva capacitat de transformació social i de millora de la vida de les persones.

És un concert didàctic i molt proper que trenca les formalitats habituals d’aquesta formació instrumental. Els músics i el públic interactuen i comparteixen coneixements i records. El repertori és clàssic i modern, molt reconegut, i serveix per evocar records d’experiències viscudes. També aprofiten el fet de tenir els instruments tocant en directe per explicar una mica d’història i de curiositats dels instruments.

El segon concert serà el dissabte 11 de març. Aquest tindrà lloc a la Sala Folch i Torres del Casalet, a càrrec de Matthew Simon Quartet. El grup oferirà un recorregut per la història del jazz mitjançant la selecció de temes històrics i interpretacions de trompetistes.

La peça clau que fa funcionar tot aquest engranatge és el llenguatge del trompetista, prova d’una llarga trajectòria que se centra en el jazz i la música moderna, però arriba a la música pop i es nodreix en gran manera de la tradició clàssica. Acompanyat per tres músics destacats i amb un gran treball de producció, Matthew Simon acaba aquest viatge d’anada amb un de tornada: un blues propi que dóna nom al disc i que completa aquesta mirada personal a la història del jazz. Una formació amb Matthew Simon (trompeta), Xavier Algans (piano), Jordi Gaspar (contrabaix) i Oriol Gonzalez (bateria).

Acabarà el dissabte dia 1 d’abril al Teatre del Casal amb un concert molt especial, del professorat de l’Escola Municipal de Música. Un concert basat en les bandes sonores de pel·lícules conegudes. Unes peces arranjades especialment per l’ocasió pel professor de l’Escola Municipal de Música, Anton Florenza Fabregat.

A càrrec dels 9 professors i professores de l’escola de música: Ester Alonso (flauta), Sara Hernández (clarinet), Óscar Ribera (bateria), Sergi Esparza (piano), M. José Buendia (guitarra clàssica), José Ramon Ibaceta (guitarra elèctrica), Luís Peña (violí), Jordi Gallén (violoncel), Anton Florenza (contrabaix). Un concert únic, en el que hi podrem escoltar les bandes sonores d’E.T. fins a Harry Potter, passant per Rocky. Un repertori variat i amè que agradarà a grans i petits. A més, s’estrenaran peces originals de l’Anton Florenza inèdites.

Aquest concert serà gratuït, amb entrada lliure. Per poder assistir als altres dos s’ha de comprar entrada, i ja estan a la venda a través d’internet. Des del consistori s’han mostrat molt satisfets i animen a tothom a participar en aquestes propostes.

Comentarios
Multimedia Diari