Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Arrenca el Carnaval a Valls amb el concurs de disfresses de la rua infantil

  La República del Carnaval El Centre Cívic va organitzar un any més aquesta activitat amb dues novetats destacades: canvis en el recorregut i la implementació d’un «carrer de la calma», on es van reduir les llums i els decibels

  10 febrero 2024 08:10 | Actualizado a 10 febrero 2024 08:13
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  El Sèquit Republicà va desterrar a Ses Majestats Carnestoltes a Valls per oferir una nova edició de la rua infantil de Carnaval plena de gresca i disbauxa. L’arribada del Sèquit carnavalesc va ser a les sis, des de la plaça del Torrent del Titit.

  Allà, tots els participants de la rua esperaven amb il·lusió poder desfilar amb les seves disfresses. De fet, una de les particularitats d’aquesta activitat, organitzada pel Centre Cívic de Valls, és que les disfresses han d’estar elaborades pels mateixos participants.

  Hi participaven infants dels 0 fins a 14 anys, amb disfresses que havien ideat i creat ells. La imaginació i les habilitats plàstiques i manuals destacaven per les places i els carrers de la ciutat. Pirates, superheroïnes, princeses o animals eren alguns dels vestits entre els més petits de la rua.

  El carrer de la calma

  El nou recorregut de l’edició d’enguany va continuar pel carrer Xiquets de Valls, el passeig de l’Estació, el carrer Anselm Clavé i la plaça Font de la Manxa. Després va arribar una altra de les novetats, i és que el carrer Jaume Huguet es va transformar per uns instants en el «carrer de la calma».

  En aquest punt de la ruta es van abaixar les llums i els decibels per a totes aquelles persones que tenen una especial sensibilitat amb els impactes lluminosos i sonors. Des de l’organització van fer aquesta aposta per incloure i fer partícip a tothom en aquesta festa popular.

  Va haver-hi premis per la disfressa més divertida, el grup més divertit i la disfressa més sorprenent

  El seguici va continuar per la plaça del Pati i el carrer de la Cort. Durant la rua, la comitiva del jurat carnavalesc va estar molt atenta a tots els participants, per tal de valorar i puntuar totes les disfresses i decidir quines serien les guanyadores del concurs. Així, el recorregut va finalitzar a les set de la tarda a la plaça del Blat, on la multitud esperava l’arribada del Sèquit Republicà.

  En aquest moment, el Sèquit va anunciar: «Nens i nenes de Valls... Ha arribat el moment més esperat! El Rei Carnestoltes ha abdicat i venim a proclamar la República del Carnaval!».

  Després de la proclamació, els membres del Sèquit van anunciar les disfresses guanyadores del concurs d’enguany. En total, es va fer entrega de tres premis. La categoria de disfressa individual més sorprenent va ser per a Cameraman, un participant que es va fabricar com a vestit una càmera de videovigilància, mentre que la categoria individual més divertida se la va emportar l’au Fènix, amb unes ales gegants de plomes amb tons rogencs.

  D’altra banda, també hi havia un premi per a la millor disfressa de grup, que havia d’estar format per un mínim de 10 persones i un màxim de 30. A més, a banda de compartir disfressa, els grups participants també podien presentar la seva pròpia coreografia. En aquesta categoria, les guanyadores van ser La Nasa, un grup que es va fer una disfressa ecològica amb materials reutilitzats.

  Una de les novetats de la rua infantil d’enguany va ser la col·laboració de PortAventura World i Salting de Reus. Les dues empreses d’oci i lleure del Camp de Tarragona van ser les responsables dels premis a les persones guanyadores del concurs, uns obsequis pensats per a poder gaudir-los amb família i amics. Els guanyadors individuals es van emportar quatre entrades per a PortAventura Park i el grup va rebre entrades per al Salting.

  Comentarios
  Multimedia Diari