Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Ca Padró serà la inversió més rellevant del pressupost vallenc

L’alcaldessa del municipi ha destacat que són els comptes més alts de la història de la ciutat

14 marzo 2024 12:14 | Actualizado a 14 marzo 2024 12:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Ajuntament de Valls espera aprovar el pressupost en els pròxims dies. Des del consistori vallenc ja han presentat els comptes d’aquest 2024, i la seva alcaldessa, Dolors Farré, ha tornat a dir, així com ja va fer el passat 2023, que és «el pressupost més alt de la història de Valls».

De fet, compten amb un pressupost de 36.642.000 euros, amb un increment de més del 4% respecte al 2023, quan era de 35,1 milions d’euros. D’aquests diners se’n destinaran vuit milions a inversions. De fet, Farré ha destacat que han fet increments «importants» en «àmbits estratègics».

També ha reiterat que amb aquests números el seu principal objectiu és «posar les persones al centre, i també les famílies».

De totes les inversions, la majoria, es destinen al Centre Històric, on es destinen 3.765.000 euros. El principal projecte, i aquell que obtindrà més diners és el de Ca Padró que ha de ser la futura Escola de Música Robert Gerhard. Amb els comptes d’enguany hi ha previst invertir-hi 1.810.000 euros.

A hores d’ara s’està acabant de redactar tot el projecte, i el projecte rep una subvenció important dels fons Next Generation. En total tot l’edifici nou ha de tenir un cost de més de 3 milions d’euros. Des del consistori asseguren que és un projecte molt important pel municipi, i per aquest centre cultural que estan realitzant al Barri Antic.

Es continuarà amb les millores al Polígon Industrial i el canvi de llums que fan

Una altra inversió important i que té continuïtat amb l’any passat és la del cicle de l’aigua. Es destinaran, així com ha explicat Martí Barberà, regidor de Desenvolupament Econòmic, 812.000 euros a continuar optimitzant les depuradores, i a millorar el seu estat. Barberà ha dit que fa temps que «s’han de modernitzar», a més d’actualitzar. D’altra banda, es continuarà amb la millora al polígon industrial amb el canvi d’il·luminació, o les millores als carrers, i als parcs de la ciutat.

A més de tot això, també destinen més diners a la mobilitat amb un 16,7%, ja que ara s’ha de licitar el bus urbà. Incrementa el pressupost en seguretat, amb la intenció de tirar endavant la nova comissaria, hi ha més pressupost per acció social i comunitària, igualtat i feminismes, i també ocupació.

L’alcaldessa ha destacat que és una aposta molt important per ells la creació d’ocupació, i la formació de persones perquè puguin obtenir treballs que siguin millors. I ha afegit la seva gran aposta pel comerç, i per dinamitzar el comerç de la ciutat.

En aquest apunt ha posat en relleu la importància de destinar diners a promocionar Valls, més enllà dels actes gastronòmics que ha assegurat que «ja estan consolidats». També han comentat que hi ha previst millorar les instal·lacions de diferents entitats municipals com Vallsgenera, que s’han quedat «petits».

Dins el pressupost hi ha comptabilitzades totes les subvencions a entitats culturals que han definit com un «eix bàsic, i necessari com identitat de la ciutat».

El canvi climàtic

Dins les inversions una partida, no la més important, però si destacada, és aquella que va alienada amb l’Agenda 2030. Així doncs, l’Ajuntament de Valls contempla instal·lar punts de recàrrega de cotxes elèctrics al llarg de tota la ciutat.

La regidora de Participació Ciutadana, Teresa Rull, ha assegurat que «es viu una crisi climàtica que hem d’afrontar de cara», i per aquest motiu ha volgut destacar aquesta partida. A més de la instal·lació dels punts de recàrrega dels cotxes elèctrics, també es contempla la instal·lació de plaques solars, així com s’ha fet ja en altres municipis, en diferents edificis municipals. D’aquesta manera poder funcionar amb energia solar, i començar a fer aquesta transició energètica que es tira endavant.

S’instal·laran les càmeres pes la zona de baixes emissions que han de posar en marxa

D’altra banda, aquest 2024, també serà l’any de la instal·lació de les càmeres per la futura zona de baixes emissions. Els comptes contemplen aquesta actuació que es farà durant l’any, i que forma part de les obligacions europees que han de tirar endavant diferents ciutats.

L’alcaldessa ha explicat que la zona estarà centrada al centre històric, i Barberà ha comentat que en teoria s’ha d’aplicar a partir de l’1 de febrer del 2025, però espera que hi hagi uns marges d’adaptació.

En aquest aspecte el regidor de Desenvolupament Econòmic, ha explicat que és important augmentar el reciclatge d’orgànic al municipi, perquè tot i que les xifres son bones, cada cop és més car portar aquesta brossa, i això fa que es produeixi una despesa important. Augmentant el seu reciclatge la despesa baixaria, i ha assegurat que «son les altres administracions que mostren que això és rellevant».

Amb tot Dolors Farré ha destacat que son uns comptes amb «uns objectius clars, dedicats a les persones, i que tenen com a finalitat complir projectes i actuacions concretes» que s’han marcat.

Els tres membres de l’equip de govern s’han mostrat satisfets per la feina feta, i també han valorat positivament la intenció que té el PSC d’abstenir-se. Han assegurat que tot allò que sigui treball en conjunt «mà estesa».

Comentarios
Multimedia Diari