Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Comencem les millores de la deixalleria municipal d’Alcover

  Es vol treballar cap a un model que estigui basat en la reutilització dels productes i el reciclatge de materials que s’hi portin

  14 agosto 2023 11:31 | Actualizado a 14 agosto 2023 11:34
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  Temas:

  Iniciats els treballas de millora i ampliació de la deixalleria municipal. La voluntat és de crear un centre de gestió de residus més modern, que s'uneix a la necessitat d'incrementar la capacitat d'acollida i tractament de residus.

  L'objectiu de l'Ajuntament d'Alcover i Fundació i Treball, l'empresa que gestiona el servei, és avançar cap a un model de deixalleria basat en la reutilització de productes i el reciclatge de materials. El focus del servei ja no és només la correcta separació de residus, sinó la prevenció i el reciclatge real d’aquells que són inevitables.

  Es tracta d'avançar cap a un model d'economia circular en l'àmbit local i esdevenir un centre de recuperació i no un centre de transferència de residus. Per a fer-ho cal incentivar la conscienciació i la participació dels usuaris convertint la gestió de la deixalleria en un sistema d'educació ambiental permanent.

  La intenció és que el sistema també serveixi d’educació ambiental entre la ciutadania

  Els treballs consisteixen a millorar les instal·lacions de l'actual deixalleria i la creació de nous espais per la reutilització, valorització i reciclatge dels residus, i fins i tot pels residus de caràcter especial. A més de la instal·lació de sistemes per millorar l'eficiència dels consums, sistemes de vigilància i control, el registre de visites, la incorporació de nova senyalística de circuits d'usuaris i de transport de residus; un sistema informatitzat per conèixer la traçabilitat que aporta cada usuari i l'obertura d'una botiga de productes de segona mà.

  Per incentivar el reciclatge, l'Ajuntament d'Alcover aplica una sèrie de bonificacions en la taxa d’escombraries als usuaris particulars que fan ús d’aquest servei.

  L'execució de les obres no afecta la utilització de la deixalleria, ja que és compatible amb els horaris d'obertura. Es preveu que els treballs finalitzin a finals d'any.

  Aquesta actuació està compresa dins una subvenció de l'Agència Catalana de Residus per tal de millorar l'eficiència de les deixalleries.

  La feina s’emmarca en la línia de treball de diferents ajuntaments que tenen com a voluntat millorar la recollida selectiva, i que els veïns i les veïnes reciclin més, siguin més conscients i col·laborin en millorar aquest aspecte.

  Comentarios
  Multimedia Diari