Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Cor Veu de la Terra: 40 anys cantant a Vimbodí

La formació ha celebrat el seu aniversari aquest 2022 amb diferents actes i recuperant l’activitat després de la pandèmia

| Actualizado a 08 diciembre 2022 11:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Era una nit fosca i freda d’hivern. Just al davant de l’Ajuntament de Vimbodí, pujant les escales d’un edifici que té diferents sales es troben un grup de persones disposades a assajar. Es tracta de la Coral Veu de la Terra del municipi, que ha celebrat els seus 40 anys durant aquest 2022.

L’aniversari ha arribat en un moment d’impàs, ho explicava Josep Maria Garcia, el president de l’entitat, qui afegia que «s’havia plantejat plegar, ja que cada cop hi havia menys gent, i estàvem en un moment complicat».

A tot això s’ha d’afegir que la persona que hi havia abans al capdavant va patir una greu malaltia, i va haver de deixar el càrrec. «Tot plegat, feia que estudiéssim si valia la pena o no continuar, però sabia greu tirar la tovallola, i per això vam decidir tirar endavant», encara contava Josep Maria Garcia.

Per aquest motiu, han fet diferents activitats durant tot aquest any, i fins i tot una mostra repassant aquests 40 anys, veient com ha anat evolucionant tot al llarg del temps. A aquesta exposició se li afegeix una altra que ensenya l’obra i les fites assolides per Josep Anselm Clavé, qui va aconseguir apropar la música i la cultura a la classe treballadora.

$!L’exposició de la coral i de Clavé que han organitzat aquest 2022. Foto: Marina Pérez Got

Mentre els cantaires, uns 13 més la directora, anaven arribant per començar l’assaig, la seva directora, Núria Pérez, ho preparava tot.

La directora comentava que «cantar en grup no està de moda, és un concepte molt diferent d’allò que estem acostumats», i afegia que «durant l’emissió del programa Oh Happy Day de TV3 hi va haver un boom d’interès i de ganes per formar part de corals, però això es va tornar a relaxar un cop acabat», per aquest motiu consideraven que costa que la gent s’apunti o vulgui formar part d’un cor.

El president del cor Veu de la Terra de Vimbodí, reconeixia que la mitjana d’edat és alta, i que d’aquelles persones que van fundar l’entitat en queden una o dues.

Mantenir l’esperit català

Garcia afirmava que és molt complicat que la gent jove s’engresqui i s’involucri en un cor o en alguna organització similar. El principal objectiu que tenen, segons el president és «difondre el catalanisme, l’esperit català». Seguia, sent més dur, i afirmava que «la feina que no fan els polítics l’han de mantenir, i l’han de fer les entitats que hi ha arreu del territori».

El seu repertori és variat: va des de les cançons més clàssiques, fins a adaptacions d’algunes que van sortint. En aquests moments, adeqüen allò que volen cantar a les persones que són. Havien cantat de tot, però ara tiren més cap a la música més popular.

Un dels principals mèrits de tot això és que són persones que no tenen estudis de música, o en tenen molt pocs, això fa que tingui encara més mèrit la feina que desenvolupen, i aquests 40 anys que fa que estan en actiu.

Durant tot el 2022 han fet concerts, després de l’aturada per la pandèmia, i el punt culminant va arribar al juliol, quan van fer una gran actuació acompanyat d’una festa. Valoren molt positivament les activitats que han pogut realitzar durant tot aquest temps, i més sabent d’on venien: una aturada per la covid-19 i una reformulació del cor.

Comentarios
Multimedia Diari