Coselva i l'Agrícola de Castellvell es fusionen

Invertiran 4 milions d'euros en un nou molí pioner d'extracció d'oli al buit

28 febrero 2022 14:58 | Actualizado a 28 febrero 2022 15:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les cooperatives del Baix Camp Coselva de la Selva del Camp i Agrícola de Castellvell del Camp s'han fusionat. Un dels primers objectius de l'aliança, que mantindrà el nom de Coselva, serà la creació d'un nou molí d'oli d'extracció al buit, un sistema "pioner i sostenible" al país, en el qual invertiran 4 milions d'euros.

Estarà ubicat al Mas d'en Víctor, una finca de 50 hectàrees destinada a la recerca, i tindrà capacitat per moldre 4 milions de quilos d'olives. La nova cooperativa resultant de la fusió de Coselva i l'Agrícola de Castellvell agrupa 2.300 socis que produeixen 3 milions de quilos d'olives -500.000 litres d'oli verge extra-. Les seccions de crèdit sumen 36 milions d'euros.

La tècnica d'extracció d'oli al buit consisteix a moldre en fred les olives per "mantenir intactes" les aromes, els polifenols i els àcids grassos del fruit. El nou molí també preveu fer extraccions d'oli de fruita seca i obtenir farines desgreixades destinades a la indústria alimentària. Així es dona més rendibilitat a les instal·lacions i s'evita "la temporalitat de la campanya de l'oli". La sansa de les olives i l'aigua utilitzada en el procés es reciclaran i es reutilitzaran per a regar els camps dels socis.

Les instal·lacions del molí del Mas d'en Víctor tindran 4.000 metres quadrats en format de 'green village', un disseny de l'arquitecta Núria Salvador que les integra "totalment en el paisatge".

Coselva continuarà treballant amb la marca Antara i incorporarà la marca Castellcoop 1917 -any de fundació de la cooperativa de Castellvell del Camp. La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha ofert assessorament per a la fusió i Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural suport econòmic mitjançant el Programa de Millora de la Competitivitat de les Cooperatives Agràries.

Comentarios
Multimedia Diari