De la dansa tahitiana a les dolces veus ucraïneses a Montblanc

Cultures del món. Montblanc va cloure ahir les 49enes Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya amb la participació de grups de quatre països diferents

12 septiembre 2021 18:30 | Actualizado a 13 septiembre 2021 05:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’ambient festiu regna aquests dies a Montblanc, amb la celebració de la seva Festa Major que ha recuperat a poc a poc la presencialitat de molts actes, amb la complicitat i participació dels veïns. Ahir, la vila va viure un nou exemple de les ganes de tornar a tenir actes populars al carrer.

Montblanc va ser ahir l’escenari de la cloenda de les 49enes Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya, amb diverses activitats durant el dia que van acabar amb una gran actuació a càrrec dels grups participants. La satisfacció per part d’Adifolk, entitat organitzadora, és màxima i més tenint en compte que l’any passat la trobada no es va poder fer de la manera desitjada a causa de la pandèmia. Enguany, els balls han pogut tornar a lluir i el públic n’ha pogut tornar a gaudir des d’una certa normalitat.

«Tanquem una edició molt exitosa després de la versió reduïda de l’any passat i això demostra que la gent tenir moltes ganes de tornar-ho a reviure i amb les mesures de seguretat ho hem pogut celebrar», explicava al Diari el president d’Adifolk, Ivan Besora.

Les jornades s’han dut a terme durant aquest mes de setembre a diferents municipis de Catalunya per acabar a la capital de la Conca de Barberà. Van començar el passat dia 3 a Calella i han recorregut altres indrets, a les comarques de Tarragona han passat per Tortosa, Cambrils o El Morell, afegeix.

Enguany han estat quatre els grups participants, procedents de Tahití, Ucraïna, Macedònia del Nord i Equador que ahir van passar el dia a Montblanc mostrant les seves danses i les seves veus en un espectacle ple de contrastos. Per una banda, els vestits típics de l’Equador, amb robes més aviat hivernals, contrastaven amb la vestimenta dels tahitians i les dolces veus del grup d’Ucraïna va delectar el públic amb l’alegria del so dels seus instruments.

Ball de Bastons i de Gitanes

Com a representants de Catalunya van participar el Ball de Bastons de Montblanc i el Ball de Gitanes i Gitanos de la capital de la Conca. La jornada va començar amb una recepció institucional a l’Ajuntament i tot seguit, els diferents grups van oferir un tastet de les seves actuacions davant una plaça Major plena de gent que no va dubtar en fotografiar i enregistrar vídeos de les danses, en una ocasió única per a fer-ho. Al vespre, el cinema del Casal va acollir la gran actuació de totes les formacions on es van sumar els grups de cultura popular montblanquina, davant 300 espectadors, que van omplir l’aforament permès. Montblanc fa molts anys que participa en la trobada però enguany ha estat la seu de la cloenda, va dir Besora.

La Festa Major montblanquina va finalitzar ahir de la forma més alegre, tot i que encara s’ha programat algun acte posterior com el Musicall 2021, el proper diumemnge, que tindrà lloc a la plaça 1 d’Octubre.

Comentarios
Multimedia Diari