Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Dues centrals fotovoltaiques a l’Alt Camp amb 200.000 panells solars

Llum verda de la Generalitat a aquestes dues instal·lacions –situades a escassos metres de distància– a ubicar a Cabra del Camp i el Pla de Santa Maria

14 agosto 2023 15:44 | Actualizado a 14 agosto 2023 15:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Generalitat de Catalunya ha atorgat l’autorització administrativa per instal·lar dues centrals fotovoltaiques al Pla de Santa Maria i a Cabra del Camp amb més de 200.000 plaques solars al voltant de la urbanització Mas del Plata.

La central Almenara Solar es construirà al Pla de Santa Maria i constarà de 108.675 panells solars, amb una potència total de 50.000 kWp i un pressupost de 18.190.202,00 euros.

La de Cabra del Camp (Merlot Solar) tindrà 108.540 panells, ocuparà 87,5 hectàrees, una potència total de 49.93 kWp i un pressupost de 17.117.844,00 euros. Tot i dividir-se en dos projectes i tractar-se de dues empreses diferents, els dos parcs estaran a escassos metres. De fet, les dues empreses registrades tenen el mateix domicili social a Madrid.

Diverses entitats com el GEPEC, Terres del Gaià, cellers com el Mas Vicenç o el cooperatiu de Vila-rodona, han presentat al·legacions al projecte denunciant, justament, la fragmentació en dos de la central fotovoltaica. També han alertat que els panells s’instal·laran en sòls agraris en explotació.

L’Ajuntament del Pla de Santa Maria també va advertir de la pèrdua d’elements identitaris del paisatge de la Plana de l’Alt Camp , així com una «afectació severa» d’elements del patrimoni immaterial, en particular les barraques de pedra seca i marges que donen nom a la Ruta de la Capona.

El projecte també contempla una línia d’evacuació soterrada que encara s’ha d’aprovar definitivament.

Comentarios
Multimedia Diari