Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

El Ball de Galeres cobra vida a Valls després de més de 200 anys

La dansa està formada per vuit galeres: quatre naus són turques otomanes i quatre són cristianes.

16 junio 2024 19:38 | Actualizado a 17 junio 2024 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Ball de Galeres de Valls va estrenar-se ahir en un acte de presentació multitudinari al carrer de la Cort, en el qual van participar també el grup de trabucaires de la ciutat i l’Ós de Valls com a padrins. Aquest ball, recuperat per la Colla Gegantera ‘La Pessigolla’, va tornar a la capital de l’Alt Camp després de més de 200 anys i a partir d’ara forma part del Seguici Cerimonial de la vila.

La dansa està formada per vuit galeres: quatre naus són turques otomanes i quatre són cristianes. Els acompanyen també la figura de l’àngel i el dimoni, que representen el bé i el mal. El Ball de Galeres representa la batalla naval de Lepant, que va tenir lloc l’any 1571 i que es pot veure representada a les rajoles vidriades del mosaic que hi ha a les parets de la capella del Roser.

La recuperació ha estat possible gràcies a més 200 mecenes, que han col·laborat amb l’entitat gegantera local en aquest projecte, que ha tingut un cost de més de 30.000 euros.

La construcció de les galeres ha anat a càrrec del constructor d’imatgeria festiva Sergi Iglesias, mentre que la coreografia ha estat ideada per Marina Egea. Josep M. Casas va ser l’encarregat del vestuari i Roger Borràs ha compost la música del ball.

Comentarios
Multimedia Diari