Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  El Consell Comarcal de la Conca de Barberà atén 159 persones refugiades el 2022

  Des del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), juntament amb la psicòloga ha fet 209 entrevistes entre diferents estaments

  11 febrero 2023 12:39 | Actualizado a 11 febrero 2023 12:41
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  El servei d’Igualtat Migracions i Ciutadania del Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha atès a 159 persones refugiades durant el 2022. Aquestes atencions s’han fet de la següent manera: 19 a Blancafort, 17 a l’Espluga de Francolí, tres a Les Piles, 47 a Montblanc, sis a Sarral, 31 a Santa Coloma de Queralt, dues a Vallfogona de Riucorb, cinc a Vilanova de Prades i 29 a Vimbodí i Poblet. I el Servei de primera acollida ha atès als municipis de l'Espluga de Francolí, Montblanc i Santa Coloma de Queralt.

  Dins aquest servei es troba l'Oficina tècnica Pla Inclusió Social (PLIS), el servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i el servei d'Atenció a Persones Immigrades, Emigrades i Refugiades (SAPIER). Dins de l'Oficina tècnica Pla Inclusió Social (PLIS) es troben el pla de Salut Comunitària de l'ABS Montblanc que inclou el projecte Donem Vida al Parc! Fem Salut, amb els Ajuntaments de Sarral i Blancafort, la prescripció Social i el banc d'Ajuts Tècnics, els Horts Socials i Ecològics, amb l'Ajuntament de Montblanc, Habitatge el qual inclou el reglament d'accés a habitatge temporal per situació d'emergència social per pèrdua d'habitatge, juntament amb el servei d'habitatge (Concactiva), el Consell de l'Habitatge de l'Espluga de Francolí, la participació en el Pla Local d’Habitatge de Montblanc i el projecte ‘Subvenció d’activitats extraescolars’, amb l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí.

  Pel que al servei d'informació i atenció a les dones (SIAD) atenen la coordinadora/treballadora social, una advocada i la psicòloga. La coordinadora/treballadora social ha fet 58 entrevistes, l'advocada ha fet 44 entrevistes i la psicòloga ha fet 209 entrevistes durant el 2022.

  El servei pretén facilitar la vida a les persones refugiades o migrades, i explicar totes les possibilitats que tenen als seus municipis, a més d’ajudar a la seva integració i que es sentin com a casa seva. Cal remarcar que el passat 2022 es van atendre a diverses persones provinents d’Ucraïna arran de l’esclat de la guerra entre Ucraïna i Rússia, que encara està en marxa i durant el febrer farà un any que ha començat.

  La majoria de les atencions es fan a dones, 108, per 51 homes que han arribat a les oficines del Consell Comarcal de la Conca de Barberà.

  Pel que fa al SIAD, s’encarrega de les dones que pateixen algun tipus de violència masclista. Se’ls fa una atenció, i se les assessora, a més d’acompanyar-les, a través de totes les opcions que tenen i els passos a seguir.

  Comentarios
  Multimedia Diari