El Geven, contra la MAT al Baix Penedès

Denuncia l'impacte que tindria la línia

01 septiembre 2021 17:14 | Actualizado a 01 septiembre 2021 17:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Grup Ecologista del Vendrell i Baix Penedès (Geven) s’oposa al projecte de línia de Molt Alta Tensió (MAT) que passaria per sobre de la comarca. Sobre els municipis de Sant Jaume dels Domenys, L’Arboç, La Bisbal, Llorenç i Masllorenç.

El Geven destaca que al BaixPenedès hi hauria al voltant de 40 gran torres que no sols afectarien als municipis per on passarien sino a tota la comarca. Els municipis de La Bisbal, Sant Jaume dels Domenys i Llorenç del Penedès ja s‘han posicionat en contra.

La MAT està impulsada per una emprersa privada. Sortiria d’un clúster energètic de 27 aeroparcs i parcs fotovoltaics de l’Aragó i arribaria a la plantra de Begues. L’objectiu es dotar de l’energia que demana l’àrea metropolitana de Barcelona, principalment.

15 km a la comarca

En seu recorregut travessaaria la Terra Alta, Ribera d’Ebre, Priorat, Baix Camp, Alt Camp, Baix Penedès, Alt Penedès i Baix Llobregat, ocupant unes 673 hectàrees amb un tendal de més de 150 km, 15,3 dels quals al Baix Penedès amb torres de gran alçada.

 

El Geven dununcia que afectariua a «connectors entre Espais d’Interès Natural, espais forestals amb hàbitats d’interès comunitari, corredors fluvials, sòls no urbanitzables d’especial protecció amb valor forestal, paisatgístic i identitari, zones de campeig i cria d’aus, hàbitat natural d’amfibis i rèptils i generant un nou risc d’incendi». 

El projecte està argumentat per la demanda energètica de l’àrea metropolita unida a la moratòria nuclear i de parcs eòlics i solars a Catalunya.

En aquest sentit el Geven diue que és «una forma poc sostenible de fomentar l’ús d’energia renovable on queda palès que es tracta, un cop més, de pura especulació energètica on les empreses promouen grans granges d’aerogeneradors i horts solars, habitualment en sòls agrícoles, que després necessiten transportar de forma massiva, en lloc d’instal·lacions per l’autoconsum o consum proper, menys rendible econòmicament». 

Noticias relacionadas:

- La Bisbalhttps://www.diaridetarragona.com/camp/La-Bisbal-del-Peneds-se-opone-a-la-linea-de-muy-alta-tension-sobre-el-municipio-20210824-0022.html

- Sant Jaume dels Domenyshttps://www.diaridetarragona.com/camp/Sant-Jaume-dels-Domenys-presenta-alegaciones-a-la-linea-de-muy-alta-tension-sobre-el-Baix-Peneds--20210815-0030.html

- Llorençhttps://www.diaridetarragona.com/camp/Llorenc-pide-retirar-el-proyecto-de-una-linea-de-muy-alta-tension-sobre-el-Baix-Peneds-20210827-0022.html

Comentarios
Multimedia Diari