Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  El Mercat d’Art Jove de Valls acollirà una vintena de propostes

  La principal novetat d’aquesta edició, que se celebrarà el dissabte 16 de desembre, serà el servei de canguratge per a les famílies

  29 noviembre 2023 20:33 | Actualizado a 30 noviembre 2023 18:45
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  Temas:

  El servei municipal de Joventut ‘VallsJove’ organitza una nova edició del Mercat d'Art Jove el dissabte 16 de desembre, una activitat que aplegarà 22 artistes locals i d’arreu del territori. Els participants oferiran les seves creacions en àmbits com la pintura, la confecció tèxtil, la bijuteria, la joieria o la decoració, entre altres.

  La jornada començarà a les deu del matí, coincidint amb la celebració en paral·lel del Mercat de Nadal de Valls, i finalitzarà a les nou del vespre. Enguany, el mercat arriba a la seva 23a edició i ha esdevingut un esdeveniment de referència per a creadors i creadores de la comarca de l’Alt Camp que s’ha consolidat dins del calendari festiu vallenc.

  La regidora d'Acció Cívica i Joventut de l’Ajuntament de Valls, Natàlia Moncunill, va assegurar ahir, durant la presentació del cartell, que el Mercat d’Art Jove «és una aposta que ens ofereix un espai de difusió artística per a joves i artistes locals» i «que aconsegueix fomentar un consum artístic de proximitat».

  En aquest sentit, Moncunill va destacar que la ubicació del Mercat continuarà sent la plaça Pere Català Roca, on actualment es troba el Museu Casteller de Catalunya. «És un espai que permet acollir un major nombre de parades i garantir un espai més ample i més còmode per als visitants».

  Des de la regidoria d’Acció Cívica i Joventut van assenyalar que al llarg de les edicions hi ha hagut una creixent en la demanda d'expositors. «El Mercat d'Art Jove s'ha anat modelant i reformulant a partir de les valoracions dels i les paradistes participants per donar-li un major relleu i notorietat».

  Servei de canguratge

  Així doncs, una de les principals novetats de la 23a edició serà el servei de canguratge per a les famílies, on s'oferiran tallers per a infants d'entre cinc i dotze anys per afavorir la conciliació familiar. Seran des de dos quarts d’onze del matí fins a dos quarts de dues del migdia, a l’espai pedagògic del Museu Casteller.

  D’altra banda, a la tarda hi haurà una venda de coca amb xocolata a càrrec del Cau de Valls. «L'objectiu és involucrar les entitats juvenils en el teixit associatiu de la ciutat i la ciutadania vallenca», va recalcar Moncunill.

  Aquesta activitat és finançada pel projecte ‘Temps per cures’ del servei del SIAD de la regidoria d’Igualtat i Feminismes de l’Ajuntament de Valls. La regidora Dèbora Fernàndez, va exposar que el servei s’impulsa per democratitzar la recepció de les cures. «Encara hi ha molta pobresa del temps lliure de les dones. Hem d’entendre la cura com un dret universal i aquesta és una tasca que s'ha d'assumir també des de les administracions».

  La jornada estarà amenitzada musicalment per la Red Star i finalitzarà amb un sorteig al vespre de diferents lots amb productes de les artistes presents al mercat. Les persones que facin compres a les parades del Mercat d'Art Jove durant el dia obtindran una participació per al sorteig.

  El servei de canguratge amb monitoratge, inflables, pintacares, jocs gegants i manualitats per als infants també estarà present durant altres dates del mes de desembre. Concretament, els dissabtes 2, 9 i 23 de desembre a la plaça del Titit, de dos quarts d’onze del matí fins a dos quarts de dues del migdia.

  Comentarios
  Multimedia Diari