Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  El pregó de la Festa Major de Montblanc serà al balcó de l’Ajuntament

  Enguany anirà a càrrec del dibuixant i il·lustrador montblanquí Joan Vizcarra. La ubicació de l’acte és una de les principals novetats de la programació de festa major, que se celebrarà del 7 a l’11 de setembre

  18 agosto 2023 11:07 | Actualizado a 18 agosto 2023 11:17
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  L’Ajuntament de Montblanc va presentar ahir el cartell i el programa de la Festa Major d’enguany, que se celebrarà del 7 a l’11 de setembre. Una de les novetats més destacades és que, per primera vegada, el pregó es realitzarà des del balcó de l’Ajuntament.

  El regidor de Cultura i Festes, Ramon de Domingo, va subratllar que el faran «de cara a l’exterior» perquè «la gent del poble no està dins l’Ajuntament».

  Normalment, el pregó es realitzava a la sala de plens de l’Ajuntament, on només hi podien assistir poques persones i els membres del govern municipal.

  L’acte se celebrarà un dels dies previs, el divendres 1 de setembre a dos quarts de set de la tarda i anirà a càrrec de l’artista montblanquí, Joan Vizcarra.

  L’il·lustrador local ha publicat vinyetes i caricatures a publicacions de renom com El Jueves i el mes d’agost va estrenar l’exposició 30 anys fent caricatures a l’església de Sant Francesc.

  Més actes previs

  Durant els dies previs a les festes també hi ha actes destacats com la reconoració de l’Àliga de Montblanc, on figures d’arreu del territori s’aplegaran a la ciutat comtal per acompanyar-la en una cercavila. Serà el dissabte 2 de setembre a partir de dos quarts de sis de la tarda.

  La repicada de campanes i la tronada donaran inici a la Festa Major el dijous 7 de setembre. Hi haurà actes fidels al programa on participaran les diverses associacions folklòriques de la ciutat.

  El ball de bastons, protagonista

  De fet, enguany els protagonistes de la programació són el ball de bastons. El disseny ha estat configurat amb els dos colors propis del ball: el vermell i el blau.

  Així, es van intercalant amb els diferents actes, els de l’esquerra en vermell i els de la dreta en blau, tal com vesteixen els balladors segons si piquen amb una mà o amb l’altra.

  Divendres destaquen les propostes per al públic infantil amb l’espectacle Jarana Rock, a càrrec del grup Rovell d’Ou. També diversos concerts a la tarda, el ball de nit i la primera Nit Jove. El dissabte dia 9 arribarà una de les activitats que repeteix de l’any passat: el Festival Merlet.

  La segona edició d’aquesta proposta musical portarà a l’escenari de l’aparcament de Sant Miquel un total de vuit artistes i grups autòctons de la vila i de la Conca de Barberà: Annexes, Ibo Covers, Juke Covers, The Jamzees, Marc Català i Marc Cubero, Mr Jones i Dj Richi.C.

  En aquest sentit, el regidor de Cultura i Festes va afirmar que «l’any que ve canviarem moltes», donat que la majoria d’actes estaven tancats de l’anterior govern municipal.

  Canvis per a l’any vinent

  De Domingo va destacar una manca d’activitats per al públic infantil i també de teatre. «De cara als altres anys volem fer coses noves, perquè ens trobem que som els últims a fer la Festa Major i molts actes ja s’han portat als pobles del voltant».

  Triquell, Julieta i Figa Flawas són les tres apostes musicals per a la Nit Jove de diumenge

  Des del Consistori també van destacar que la situació econòmica que viu l’Ajuntament ha perjudicat la tasca de la comissió de festes. També van comentar que en pròximes edicions s’intentarà diversificar els actes en diferents punts i places de Montblanc.

  Finalment, Triquell, Julieta i Figa Flawas seran les tres grans apostes musicals que tancaran la Festa Major amb el concert de la Nit Jove. Serà el diumenge 10 de setembre, tot just després del correfoc, a les dotze de la nit a la plaça de Sant Francesc.

  Comentarios
  Multimedia Diari