Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Els Diables Kids de l’Espluga celebren 10 anys

L’agrupació serà present a la 458a Fira de Sant Vicenç i protagonitzaran el correfoc que hi ha previst el dissabte

11 enero 2024 16:33 | Actualizado a 12 enero 2024 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Arriba una nova edició de la Fira de Sant Vicenç. Concretament, serà l’edició número 458, i enguany vol fer un homenatge als diables més petits del municipi. Es centrarà a commemorar el 10è aniversari del Diables Kids, que seran els protagonistes del correfoc de dissabte 27 de gener a dos quarts de nou de la nit, juntament amb la colla infantil de diables de Riudoms, i Lo Dracum, el foc convidat a l’esdeveniment. Els actes començaran el dijous 25 de gener i s’allargaran fin el diumenge dia 28. La regidora de Festes, Sara Pere, ha destacat que han treballat per «poder donar protagonisme als Diables Kids», i per això ells seran els protagonistes el dissabte.

A les onze del matí també del dissabte s’obrirà el recinte firal. Actualment, totes les places dels paradistes ja estan plenes, per tant, es pot dir que ha sigut un gran èxit de demanda, perquè a més hi ha llista d’espera. S’ha reservat un espai a la zona de la Travessa de Poblet perquè les entitats i els comerços municipals puguin exposar els seus productes de forma totalment gratuïta.

Una de les novetats és que la forja de Cal Biel crearà en directe una escultura durant tota la jornada amb les persones assistents a la fira. L’activitat que porta per nom ‘Érem, Som i Serem’, pretén que el treball que en sorgeixi quedi com a record pel futur. Això no evitarà que hi hagi una demostració de forja de Cal Biel i Forja VPT a la plaça de l’Església a dos quarts de set de la tarda del dissabte. La regidora ha explicat que l’escultura «serà una cosa molt emotiva i bonica». La idea és que l’escultura es vagi confeccionant durant tot el matí, i a l’hora del correfoc ja estigui finalitzada.

Més enllà de les novetats, també hi haurà lloc per les activitats tradicionals. En primer cop, hi haurà l’esmorzar popular de la Fira, i diverses activitats amb el Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet i l’Agrupació de la Defensa Forestal de l’Espluga. A més hi haurà la representació de l’obra ‘Meugenio. REUbicando al Genio’ al Teatre del Casal o la xerrada ‘Víctor Català, del drama rural a la mirada ecològica’ divendres al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí. El Pavelló del Casal serà l’escenari on hi haurà les habituals atraccions.

També hi haurà lloc per la festa i la música. El divendres a partir de les nou de la nit, al local d’Auvënguen, hi haurà nit jove fins a les dues de la matinada amb diferents punxadiscos. L’endemà al Pavelló del Casal a partir de dos quarts d’una de la matinada hi haurà un concert de grups de versions amb Her Majesty Band. El mateix dissabte, a les sis de la tarda, i des del local de l’Associació de Jubilats Pensionistes hi haurà un berenar amb música en directe amb els joves espluguins Bernat Morlans i Gerard Bel. Per tant, la música també serà protagonista d’aquesta fira amb diferents concerts per a tots els públics. Els actes de la Fira començaran el dijous amb la conferència de la Formació Permanent ‘Pinzellades a la iconografia medieval: Sant Climent de Taüll, història i art’.

l L’esdeveniment reuneix diferents elements, la tradició amb la mostra de productes, gastronomia i artesania. Una oportunitat per conèixer diverses coses del territori, i productes d’arreu. Per aquest motiu, esperen que sigui un èxit i que participi molta gent dels diferents esdeveniments d’aquests dies.

Comentarios
Multimedia Diari