ERC trenca el govern municipal de Montblanc i deixa Josep Andreu en minoria

Els quatre regidors republicans passen a l’oposició, al·legant «un incompliment reiterat del programa electoral»

06 julio 2021 14:50 | Actualizado a 06 julio 2021 16:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els quatre regidors d’ERC de l’Ajuntament de Montblanc han abandonat el govern municipal per passar a l’oposició. Oriol Pallissó, Carme Pallàs, Judit Pere i Cesc Viñas han fet aquest «pas dolorós», asseguren, propiciat per «l’incompliment reiterat del programa amb què ens vam presentar», explica Pallissó. «Vam presentar un programa ambiciós que l’alcalde impedeix complir dia a dia», diu. Amb aquest moviment, l’equip encapçalat pel veterà alcalde, Josep Andreu, queda en minoria amb només quatre regidors, front als nou que hi haurà ara a l’oposició.

Temes com la recuperació del comerç local, l’habitatge o la gestió de la pandèmia, asseguren que han quedat en segon terme i han fet saltar pels aires el consens que hi havia a l’equip de govern. La «prioritat pel patrimoni» per part de l’alcalde, a més, «ha fet desviar esforços i no s’han pogut fer front a altres problemes del dia a dia», afirmen. De la vuitantena de projectes que hi ha sobre la taula, «només se n’han executat 10», lamenten i «n’hi ha que no s’han dut a terme», com la piscina coberta. «Hem intentat reconduir la situació i vam presentar un document amb propostes per a un acord de govern fins al 2023 però l’alcalde ens va dir que si no estàvem còmodes, ja trigàvem a marxar», relata Pallissó. «És topar contra una paret de 16 anys a l’alcaldia i 30 a l’Ajuntament», afirma. Ara, asseguren que faran una oposició «defensant el projecte amb el qual ens vam presentar».

A més, els republicans han presentat un recurs per la votació que va tenir lloc al darrer plenari pel canvi de nom i reordenació del seu grup municipal. «Volem denunciar aquesta il·legalitat perquè no és un fet que hagi de passar pel ple», diu Pallissó.

Per la seva banda, l’alcalde, Josep Andreu, ha avançat que el seu objectiu és «garantir la governabilitat de Montblanc».

Mà estesa

Des de l’equip de govern d’Andreu, afegeixen que tenen la mà estesa a tots els regidors de l’oposició i recorden que «molts dels grans projectes d’aquesta legislatura ja estan engegats».

En els propers dies explicaran com es reorganitza el govern municipal i «com ens dotem de persones que externament ens puguin ajudar a apuntalar aquest equip que ara queda en minoria», asseguren.

També manifesten la seva «sorpresa» per determinats arguments que es donen per marxar a l’oposició, com els projectes aturats, «quan se n’han presentat pocs i no se n’ha frenat cap». Com a «dada evident» d’aquest raonament, remarquen que tots els punts dels plens d’aquest any han estat aprovats pels vuit els regidors, malgrat la inestabilitat que ja es respirava els darrers mesos, excepte un únic punt del darrer plenari.

Els quatre regidors d’ERC han presentat la seva renúncia per escrit a l’Ajuntament i compartiran oposició amb Junts per Montblanc i el PSC. L’equip de govern queda compost per l’alcalde, Josep Andreu, els regidors Francesc Benet i Santi Porta, i la regidora no adscrita, Núria Besora.

Comentarios
Multimedia Diari