Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Festa de l’All per reivindicar el producte

A més d’oferir aquest producte, divulga aspectes que envolta el món rural, la pagesia i els cultius

| Actualizado a 05 agosto 2022 09:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Demà és la XIII Festa de l’All de Belltall, una cita anual molt esperada, tant pels productors com pels consumidors d’aquesta preuada varietat d’all. A més de posar a la venda els forcs d’alls, programa activitats per amenitzar la trobada i per divulgar sobre els aspectes que envolta el món rural, la pagesia i els cultius, ja sigui de l’all, com en aquest cas, o de qualsevol altre conreu.

A les 10 del matí s’obrirà la fira, que inclou la parada dedicada a la venda d’alls de la collita 2022 i una quinzena de punts de venda de productes de la contornada i de proximitat. Paral·lelament, a la Sala de Belltall, s’obrirà l’exposició Sobirania alimentària a Catalunya (Arran de terra).

Dels actes destaca la conferència a les 11.30 hores i presentació del llibre, Entre mans-Dones pageses, dones dempeus, amb Laia de Ahumada (autora), Nati Ninot i Dolors Clotas.

Superat el migdia es procedirà al sorteig de paneres plenes dels productes de proximitat com els que hi haurà a la venda a les parades, mentre el grup Bombastik Percussió farà una batucada a la plaça de l’Església. Durant la jornada hi haurà servei de menjars a cura de La Celeste.

A les sis de la tarda, a l’església de Sant Pere de Belltall, tindrà lloc un concert a càrrec de Séance, duet de violoncel i piano, interpretat per Romina Sevilla i Gerard Moreno. En acabar, s’oferirà cava i coca dolça a tothom.

Producte centenari

L’all de Belltall és un producte centenari amb característiques específiques que, en temps passat, va tenir una forta expansió. Les darreres dècades, i lligat al declivi de la pagesia, el conreu va minvar fins a arribar a quotes de producció gairebé testimonial.

Però, des de fa uns anys, l’Agrupació de Productors d’All de Belltall malda per recuperar, millorar i mantenir el conreu. La collita d’enguany ha patit la severa sequera i les altes temperatures, la qual cosa ha repercutit en la mida de les cabeces dels alls, això sí, mantenint la mateixa qualitat.

Comentarios
Multimedia Diari