Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Homenatge casteller al fotògraf vallenc Pere Català Roca

Pere Català Roca va ser un gran estudiós del fet casteller. El consistori ha elaborat un calendari amb totes les diades que hi ha a la ciutat

18 abril 2024 10:49 | Actualizado a 18 abril 2024 11:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La temporada castellera ja ha començat, i les colles d’arreu del territori ja han fet algunes de les seves primeres actuacions. Enguany Valls, a més d’aquelles que són habituals i que ja estan interioritzades per tots els aficionats, a més dels vallencs i les vallenques, incorporarà dues noves actuacions al seu calendari, així com ha anunciat l’Ajuntament del municipi.

En total, amb aquestes noves incorporacions Valls comptarà amb 12 diades castelleres. El principal objectiu, explica el regidor de Turisme del consistori, Joan Ibarra, és «promocionar com atractiu turístic i cultural» aquesta tradició al quilòmetre 0 del món casteller.

Les dues noves actuacions que s’han sumat són les anomenades ‘Diades del Món Casteller’ en homenatge al fotògraf vallenc Pere Català Roca que va ser un «gran estudiós dels castells». A més se’l considera l’ideòleg del Museu Casteller, i se celebrarà a la plaça que van batejar amb el seu nom, i que està situada just al davant de la façana del recentment inaugurat equipament cultural.

Aquest indret, també va ser el lloc que va acollir un pilar per part de totes les colles castelleres de Catalunya per col·locar la primera pedra del Museu Casteller, i per tant així com han indicat des del consistori, volen que sigui «una plaça oberta a totes les colles amb els Xiquets de Valls com amfitrions».

Així doncs, la primera la inaugurarà la Colla Vella Xiquets de Valls el dia 27 d’abril, la setmana que ve, i portarà com a convidats els Nens del Vendrell, i la Colla Jove Xiquets de Tarragona. La segona, quan els amfitrions seran la Colla Joves Xiquets de Valls, està programada el dia 6 de juliol, amb els Castellers de Figueres com a convidats, i també els Castellers d’Altafulla.

$!La plaça on es celebraran les dues actuacions. Foto: Cedida

Les dues colles castelleres vallenques no tenen com a objectiu que les colles convidades siguin sempre les mateixes, ja que la intenció és que vagin passant totes pel municipi.

L’Ajuntament ha editat un calendari que recull totes aquestes actuacions i que es distribuirà a través de l’Oficina Municipal de Turisme, i també estarà a disposició de totes les persones que visitin el Museu Casteller.

El calendari a més d’incloure les 12 actuacions, també indica més d’un centenar d’assajos que hi ha per part de les dues colles castelleres als seus locals els dimecres i els divendres fins que acaba la temporada. Així doncs, els visitants si no coincideixen en dates a les diades, també tenen l’oportunitat de veure o viure els castells a través dels assajos.

Amb tot la primera de les actuacions que es farà a Valls serà el dia 20 d’abril, aquest dissabte amb la diada a Ca l’Àngel, organitzada per la Colla Joves Xiquets de Valls, i després el 18 de maig tindrà lloc la diada de Sant Isidre, a càrrec de la Colla Vella Xiquets de Valls. I també hi ha lloc, i estan marcades en vermell les grans actuacions a la plaça del Blat com la diada de Sant Joan, o la de Santa Úrsula, dos dels moments més culminants.

Comentarios
Multimedia Diari