Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Inaugurat un nou itinerari que és pedagògic a Alcover

  La passejada, que fa uns dos quilòmetres, segueix la història del ‘Ratolí Fermí’ per fer passar una bona estona en família

  01 agosto 2023 10:35 | Actualizado a 01 agosto 2023 10:42
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  Jocs i un itinerari sensorial perquè els infants puguin viure l’experiència del bosc, i conèixer els racons que ens envolten. Aquesta és la proposta que s’ha engegat des de Mas Forès, que ha estrenat una nova ruta sensorial i pedagògica.

  Amb l’objectiu de passar més temps al bosc i lluny de les pantalles, l'itinerari circular proposa endinsar-nos al bosc amb el nou personatge del ‘Ratolí Fermí’ i poder viure conjuntamente una emocionant aventura i descobrir els seus racons favorits. El visitant hi trobarà propostes de joc per gaudir del bosc i sentir-se connectat a la natura, des de descalçar-se i recorre el camí sensorial, a saltar o fer equilibris.

  Es tracta d'un itinerari planer de dos quilòmetres, aproximadament, accessible per a tothom, a pocs metres del MiMo i de l’aparcament del Mas de Forès. A l'inici de l'itinerari s’hi troba el recorregut i una proposta de joc interactiu a cadascun dels quatre espais del ‘Ratolí Fermí’.

  La finalitat d'aquest itinerari és que, petits i grans, generin una emoció positiva que faci venir ganes de passar més temps a l’aire lliure, on es pugui aprendre, jugar i experimentar sobre els boscos i el seu valor per l'ésser humà.

  La ruta discorre per la finca de Mas de Forès i al llarg del recorregut els visitants hi trobaran planells explicatius sobre els beneficis de la gestió forestal sostenible envers la preservació del patrimoni natural d'Alcover, com aprendre sobre la importància de gestionar adequadament els nostres boscos per reduir el risc d'incendis i conservar activament la biodiversitat.

  L'itinerari ha estat ideat i creat per la federació d'associacions de propietaris forestals, BOSCAT, amb el suport de l’Ajuntament d’Alcover i la Diputació de Tarragona.

  Amb tot, forma part de les diferents rutes, i camins que es poden fer des de Mas Forès, i que atreuen a moltes persones apassionades pel bosc i la muntanya, i que els agrada el senderisme.

  És una fórmula per involucrar els més petits de la casa en això.

  Comentarios
  Multimedia Diari