Itaca Band, Suu o Els Pets, caps de cartell de la Festa Major de Montblanc

L’Ajuntament vol retornar el Seguici a la plaça Major si la situació millora, ja que les mesures actuals no ho permeten

16 agosto 2021 17:50 | Actualizado a 17 agosto 2021 05:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Montblanc escalfa motors per la Festa Major que tindrà lloc del 7 a l’11 de setembre i que portarà caps de cartell com el grup Itaca Band, la cantant Suu o Els Pets.

Els primers en actuar seran els de Constantí a la plaça Sant Francesc el 8 de setembre a les 23.30 hores amb un concert familiar. L’organització ha programat moltes de les actuacions a prop de la mitjanit però, segurament s’hauran d’avançar els horaris per poder complir amb les mesures establertes. El dia següent, el 9 de setembre, de moment a les 23.00, hi haurà nit de cantautors a l’aparcament Santa Tecla amb el concert de Suu i de Joan Masdéu. Els Itaca Band oferiran el seu concert el divendres 10 de setembre a la plaça Sant Francesc, en principi a les 23.30 hores.

A part d’aquest concerts, l’Ajuntament s’ha marcat la fita de retornar les ballades del Seguici gran i petit a la plaça Major, com és tradició. Però les mesures actuals no ho permeten. Això seria el 8 de setembre al migdia amb la participació de les colles d’adults i d’infants, un fet que no es produïa des de feia anys. El 9 de setembre al migdia també hi haurà ballada del Seguici i a la tarda el lluïment del Seguici petit. Si la situació pandèmica millora, però, la intenció és poder tornar a lluir tots els elements de cultura popular al seu lloc habitual, amb el públic dret i amb la mascareta obligatòria. «Si la pandèmia no ens ho permet, ho farem a la plaça Sant Francesc, perquè és el lloc amb més aforament i on més gent en podrà gaudir», diu el regidor Santi Porta.

El programa festiu, amb una seixantena d’actes, comptant els dies previs i posteriors, portarà activitats per a petits i grans, esport i cultura popular. El pregó d’enguany anirà a càrrec de Laura Pelay, exsecretària general de Salut de la Generalitat i serà el dimarts 7 de setembre a les 11 del matí.

El més petits podran gaudir amb el ritme de Reggae per xics el 9 de setembre a la tarda a la plaça Sant Francesc, a més d’altres activitats infantils. S’ha preparat un gran homenatge als professionals sociosanitaris en record als afectats per la pandèmia el 5 de setembre al santuari de la Mare de Déu de la Serra.

Entrades amb fiança

Molts dels actes requereixen entrada prèvia a través de la plataforma Codetiquets. Amb l’experiència de darreres celebracions, l’Ajuntament de Montblanc ha copsat que els actes gratuïts amb reserva quedaven mig buits perquè molta gent agafava entrada i després no hi anava. Per garantir que tothom faci un ús correcte de les localitats, els actes gratuïts organitzats per l’Ajuntament amb aforament limitat tindran una fiança obligatòria de cinc euros i el sistema d’entrades la retornarà un cop s’hagi assistit a l’acte. «Ho fem per garantir que la gent que reservi entrades en faci ús i evitar que ningú es quedi fora», diu Porta.

Pel que fa al cartell de les festes, és un homenatge al pintor montblanquí Maties Palau Ferré, de qui enguany se celebra el centenari del seu naixement. La imatge gràfica, obra d’Isaac Ballesté, presenta el cap d’un dels nanos del Seguici, però està dibuixat amb els traços característics i inconfusibles del pintor i amb els colors que recorden als seus quadres. A més, a partir del 29 d’agost el Museu Comarcal de Montblanc acollirà una exposició de l’artista.

Comentarios
Multimedia Diari