Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  L’exposició dels misteris, preludi de
  la processó a Valls

  Tot seguit, els armats van realitzar una exhibició a la plaça del Pati i la baixada de la imatge del Sant Crist a l’església de Sant Joan

  29 marzo 2024 22:23 | Actualizado a 29 marzo 2024 23:11
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  La tarda de Divendres Sant a Valls va començar a dos quarts de sis de la tarda amb la sortida dels armats i centurions, i la pujada dels misteris, des de l’església de la Mare de Déu del Carme fins a la plaça del Blat. A partir de les sis, els misteris de l’Agrupació de Confraries i Germandats de la Setmana Santa a Valls van quedar exposats davant de l’edifici de l’Ajuntament.

  L’exposició dels misteris és un acte on es convida al públic a apropar-se a les diferents escenes, que es mostren guarnides per a l’ocasió. Un d’ells era el misteri de la Germandat de la Crucifixió, que enguany celebra el seu 75è aniversari.

  El misteri de la Crucifixió representa el moment de crucificar Jesús a la muntanya del Gòlgota. Inclou la imatge del Crist, un soldat dempeus fent guàrdia i dos jueus crucificant-lo. A Valls, l’escena rebia el nom de ‘La Carretada’. En aquest sentit, des de la Germandat de la Crucifixió asseguren que les cares dels personatges han donat peu l’expressió vallenca: «Ets més lleig que un jueu de la Carretada».

  El diumenge de Rams de 1949, aquest misteri va ser beneït i entregat a la Germandat, i va assistir per primera vegada a la processó. Altres misteris que van romandre exposats a la plaça del Blat van ser Simó Cirineu acompanyant Jesús al camí del Calvari o Jesús es troba a la seva mare camí del Calvari, entre d’altres. L’últim misteri en arribar davant de l’ajuntament va ser el del Sant Crist de Lepant, acompanyat de la seva germandat.

  Tot seguit, els armats van iniciar la seva marxa pel carrer de la Cort. A partir de dos quarts de set de la tarda va ser el torn de la seva exhibició a la plaça del Pati, on centenars de persones al públic esperaven per presenciar un dels aconteixements més especials de la jornada.

  Últims actes de la jornada

  En acabar, a l’església de Sant Joan Baptista es va portar a terme la baixada de la imatge del Sant Crist, acompanyada pel grup d’armats. Entre les set i les deu de la nit, els centurions i els armats van protagonitzar els canvis de guàrdia cada vint minuts, custodiant el misteri del Sant Sepulcre i la imatge del Sant Crist.

  A les deu en punt de la nit, el seguici processional va començar a sortir de l’Església Arxiprestal de Sant Joan, amb la participació dels armats, els membres de més d’una desena d’agrupacions i confraries de Valls i diversos conjunts musicals i grups de sonadors com corals, grups de ministrers, petites orquestres i bandes de tambors. El recorregut va transitar pels diferents carrers i places del centre històric de la capital de l’Alt Camp.

  Comentarios
  Multimedia Diari