Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Valls gestiona més de 3.000 vals escolars

L’entitat valora molt positivament la iniciativa, considera que ha servit per moure el
teixit econòmic del territori i recorda que se n’han beneficiat diverses persones

11 enero 2024 16:41 | Actualizado a 12 enero 2024 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

A partir del curs passat la Cambra de Comerç de Valls va posar en marxa una campanya d’un val escolar, amb la intenció de promocionar l’activitat econòmica del territori. Des de l’entitat valoren positivament el funcionament de tot això. Al municipi s’han gestionat més de 3.000 vals, que han deixat un impacte econòmic important, i que des de la Cambra valoren molt positivament.

A l’àrea de la Cambra de Valls han estat 15 els establiments adherits al val escolar: llibreria Tram, Col·legi Cor de Maria, Comercial Paperera Vallenca, Gascó Joguines Valls, Integral Grup, MDS Papeleria, Fredi-Grup Plus Office, Quiosc Vallibus, Copisteria Valls, Esclat Valls, Lluïsa Vives, Pintures Solé, Bazar Xinès d’Alcover, Llibreria Jordi d’Alcover i Estanc Paperera Núria del Pla de Santa Maria. Els comerços participants estan satisfets de com ha anat la campanya i consideren que és una bona iniciativa per potenciar el petit comerç i el de proximitat. Asseguren que el funcionament de la campanya, les eines de seguiment i els terminis de pagament han estat satisfactoris.

Les Cambres de Comerç Catalanes han sumat esforços perquè la campanya fos exitosa. A l’àrea de Valls i l’Alt Camp, la Cambra de Comerç ha estat l’encarregada de la gestió i validació dels vals, oferint assessorament i tutorització als comerços participants. La Cambra també s’ha encarregat de la divulgació i gestió administrativa, econòmica i financera dels bons.

En total s’han gestionat 3.013 vals i operacions amb un impacte econòmic pels establiments de la nostra demarcació per valor total de 301.300 euros. Cal destacar també que la mitja de cobrament per part dels establiments ha estat de 2,5 dies des de la validació del val escolar. Aquesta rapidesa posa de manifest la bona agilitat en la gestió per part de la Cambra de Valls i del Consell General de Cambres. Una vegada més, es demostra que la col·laboració publicoprivada entre administració i Cambres de Comerç es una bona eina d’activar l’economia i promocionar l’activitat econòmica dels sectors i els municipis.

Pel que fa al conjunt de Catalunya, s’han validat 602.378 vals escolars, dels 902.262 vals generats, segons dades del Consell General. En total, 2.039 establiments catalans s’han adherit enguany a la campanya del val escolar. Durant els cinc mesos de campanya s’han atès uns 10.641 mails i 4.897 trucades. Les dades diuen que aquest any s’han beneficiat del val escolar 451.533 alumnes de primària, i han estat 849.619 (un 94,2% del total) els vals bescanviats per material escolar.

La campanya del val escolar ha estat impulsada pel departament d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració del Consell General de Cambres de Catalunya. Consta d’ajudes de 100 euros adreçades a les famílies amb infants en edat escolar, entre primer i sisè de primària de centres públics i concertats, pel curs 2023-2024, per adquirir material escolar per als diferents alumnes.

De cara al curs vinent es continuaran beneficiant del val escolar els alumnes de primària i també s’hi sumaran els de secundària, en centres públics i concertats, per valor de 70 euros, bescanviables per material escolar pel curs 2024-2025.

La Cambra de Comerç de Valls creu que la iniciativa ha sigut positiva pels comerços que hi ha a la ciutat, i que a més els vallencs i les vallenques més joves s’han pogut beneficiar dels productes que necessitaven.

Les famílies que tenen infants en edat escolar han rebut ajudes de 100 euros
Comentarios
Multimedia Diari