Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  La caminada popular de Valls es dedica enguany a la Carlota

  Tots els beneficis d’aquesta activitat solidària del 2024 aniran destinats a la investigació de les malalties minoritàries que hi ha

  24 febrero 2024 14:31 | Actualizado a 24 febrero 2024 14:32
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  Temas:

  Aquest diumenge l’Ajuntament de Valls, el Patronat d’Esports de Valls i l’Entitat Municipal Descentralitzada de Picamoixons, juntament amb la col·laboració del Consell Comarcal de l’Alt Camp, el Consell Esportiu de l’Alt Camp, i les entitats vallenques K+, i secció de muntanya AAEET, organitzen la quinzena edició de la caminada popular amb una finalitat solidària. Enguany els beneficis que s’aconsegueixi aniran destinats a Sant Joan de Déu per ajudar a la investigació de les malalties minoritàries. Tot sota el marc de la malaltia que pateix Carlota Aguilar Altès que té una discapacitat elevada, però no està diagnosticada. Actualment, té set anys i ara ha començat a caminar, fins al moment anava ajudada per un caminador, així com indica la seva mare, Vanessa Altés Batalla.

  Altés comenta que va ser l’Ajuntament de Valls qui es va posar en contacte amb ells per poder tirar endavant aquesta iniciativa. Es mostra molt emocionada i contenta per la proposta, i assegura que ja hi ha unes 500 persones inscrites per participar en la caminada. La col·laboració és voluntària de cinc euros per persona i deu euros per família. La mare de la Carlota explica que en aquestes caminades se solen sumar moltes persones, i solen tenir «una bona acollida», tot i això, reconeix que a vegades «s’ha d’anar al darrere la gent perquè col·labori», però per norma general tothom està disposat a participar. En aquest aspecte, reconeix que s’han sentit molt ben acollits, i afegeix que tothom ha tingut paraules bones, i això fa que ells estiguin molt agraïts.

  La família assegura que sempre han rebut molt de suport, i s’han sentit ben acollits

  Carlota va néixer el 2016 i té una discapacitat elevada, però encara no està diagnosticada. Filla de mare i pare vallencs, la Vanessa i el Pedro, lluiten per aconseguir finançament per la investigació de malalties i patologies minoritàries. L’objectiu és promoure la investigació i donar-hi visibilitat. La família de la Carlota no té una associació, però organitza esdeveniments solidaris que amb el lema «Junts caminem més lluny» pretenen recaptar diners per destinar-los a l’Hospital Sant Joan de Déu, que és des d’on es porta el cas de la Carlota.

  No és l’única caminada amb aquesta finalitat que organitzen. La família per la seva banda, n’organitza una altra, però a Salou. Aquesta es fa dins el programa solidari que existeix a l’hospital Sant Joan de Déu. Es tracta, d’una ruta que ja van fer el passat 2023, i que va tenir una molt bona acollida. En aquesta ocasió, tots els diners que recapten també van destinats a la investigació de les malalties minoritàries. El programa aquest de l’hospital es fa en diferents punts de Catalunya, però al Camp de Tarragona no s’organitzava cap caminada d’aquestes característiques, per aquest motiu, la Vanessa, va decidir tirar-la endavant. També es mostra molt satisfeta amb l’acollida que va tenir l’any passat, i amb el nombre de persones que van participar-hi.

  La mare de la Carlota comenta que les seves visites a Sant Joan de Déu són constants. Explica que quan no és per un especialista, és per un altre, tot per poder facilitar i fer millor la vida de la seva filla. A més la nena necessita diverses teràpies, que també milloren la seva qualitat de vida, com pot ser fisioteràpia entre altres. Totes aquestes no estan dins el programa de la sanitat pública, i per tant les mateixes famílies han d’assumir aquestes despeses. Així com explica la Vanessa, «hi ha famílies que tenen despeses en activitats extraescolars per als seus infants, nosaltres tenim aquestes». El seu principal objectiu és millorar el benestar de la nena.

  Comentarios
  Multimedia Diari