Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

VÍDEOS I FOTOGALERIA: La Diada de Sant Joan de Valls, castell a castell

Les dues colles de la capital de l’Alt Camp, la Colla Joves i la Colla Vella exhibeixen a ‘casa’ el seu potencial

24 junio 2024 12:39 | Actualizado a 24 junio 2024 15:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Valls ha començat aquest dilluns de festa major, Sant Joan, amb un ull mirant el cel i un altra a plaça. El temps acompanya en aquest dia especial de castells on les dues agrupacions de la ciutat, la Colla Vella i la Colla Joves posaran a escena els seus millors castells. Les dues colles ja han descarregat castells de 9 en diferents places de Catalunya.

A la prèvia de la jornada, tothom apunta que aquest Sant Joan són que es podrien veure els primers gamma extra de la temporada.

La Colla Joves optaria per ajuntar els dos castells de 9 bàsics i acompañar-lo amb un castell de gama alta de vuit. El gamma extra podría arribar en forma de pilar de 8fm però no es descarta l’opció del 2de9fm.

I per part de la Colla Vella, que obre plaça després de guanyar el sorteig ara fa una setmana, té diferents castells de gamma extra en cartera, com pot ser el 5de9f, 4de9fp, 2de9fm i Pilar de8fm.

Abans de l’actuació castellera, l’església de Sant Joan ha sigut l’escenari de l’ofici solemne amb la presència de les autoritats de la ciutat i de moltíssima gent de la ciutat. Després ha sigut el tornde les balladetes de lluïment a la plaça del Blat amb gegants i bèsties per posar el preàmbul a la diada que té com ambaixador 2024 al periodista de Vila-seca, Xavier Graset.

$!Les dues colles de la ciutat, entrant a la plaça del Blat. Foto: Joel Medina

Minuts abans de la una de la tarda, les dues colles han començat a entrar a plaça pel carrer de la Cort. Camises vermelles i rosades han començat a ocupar el seu espai a la plaça del Blat per poder iniciar la diada de Sant Joan.

Abans de començar l’actuació, i després d’entrar els membres de les dues colles, s’ha posat l’himne nacional de Catalunya, Els Segadors. La Diada pròpiament dita començava a les 13.10 hores, uns minuts més tard de l’horari previst.

La primera en obrir plaça és la Colla Vella dels Xiquets de Valls. No ha especulat i prova el primer gamma extra de la temporada: el 5de9f.

$!5de9f. de la Colla Vella. Foto: Marina Pérez

La Colla Vella obre l’actuació amb el 5d9f. Castell que ja pujava remenat amb algun problema entre l’encaix dels terços i el folre però que aconseguien carregar, i semblava que farien l’èpica de descarregar-lo, però amb l’enxaneta i els acotxadors baixant acabava cedint pel pis de quints.

Tot i això, primer gamma extra de l’any per la Vella.

$!Les camises vermelles i rosades a plaça. Foto: Pere Ferré

El torn de la Colla Joves: el 3de9f, castell que va descarregar en la diada de Completes aquest diumenge de revetlla. La Colla Joves començava fent un peu desmuntat de 3d9f, perquè volien assegurar bé.

$!La Colla Joves ha descarregat el 3de9f. Foto: Marina Pérez

Després tiraven amunt un 3d9f de postal, que el feien sense dificultats. El tercer de l’any, després de també haver-lo descarregat la nit de Completes.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls prepara, per la segona ronda, el 2de9 amb folre i manilles.

$!2de9 amb folre i manilles descarregat per la Colla Vella. Foto: M.P.

La Vella descarrega el 2d9fm tirant d’èpica i sentiment. Descarrega el segon gamma extra de la festa de Sant Joan de Valls. La plaça del Blat embogeix.

És el segon gamma extra a plaça i el primer descarregat. Després de la caiguda del 5de9f en la descarregada a la primera ronda. La Colla Vella feia 5 anys que no descarregava el 2de9fm.

Toca novament el torn de la Colla Joves. Aposten pel 4de8 amb pilar en aquesta segona ronda.

$!El 4de8 amb pilar de la Joves, descarregat a plaça. Foto: M.P.

4d8fa descarregat per la Joves de Valls en segona ronda. Castell perfecte, una mica tancat pels pisos inferiors. Els vermells han demostrat que és un castell que el tenen dominat.

Comença la tercera ronda. La Colla Vella prova en tercera ronda el 3d9 amb folre.

$!Foto: Pere Ferré

La Vella tanca la ronda de castells descarregant un molt bon 3d9f. Els rosats signen una gran actuació en aquest Sant Joan 2024.

La Colla Joves vol tancar l’actuació amb el 4d9 amb folre. Els vermells segueixen amb la planificació que portaven per Sant Joan. Pero han decidit tirar-lo enrere quan han vist que l’estructura no pujava bé.

$!Intent desmuntat de 4d9f de la Joves. Foto: M.P.

La Joves de Valls tanca la ronda de castells carregant el 4d9f. Semblava que el descarregarien, però amb l’acotxador i l’enxaneta ja a baix, el castell ha cedit pel pis de quins

$!El castell ha cedit pel pis de quins. Foto: M.P.

Comença la ronda de pilars. La Colla Vella prepara el pilar de 7f

$!Tercer pd7f de la temporada de la Colla Vella. Foto: Pere Ferré

La Colla Vella descarrega el tercer pd7f de la temporada tancant així la seva actuació.

Per la seva part, la Colla Joves tancarà la seva diada intentant el pd8fm

$!La Joves descarrega el primer pd8fm de la temporada. Foto: M.P.

La Joves s’apunta a la festa de gamma extra descarregant el pd8fm, el primer de la temporada.

La diada de Sant Joan ha deixat a la història castellera grans moments. Fins abans d’aquesta edició, s’han aconseguit (i només comptant en l’era moderna), 15 castells de gamma extra: 12 per la Colla Vella i 3 per la Colla Joves.
Comentarios
Multimedia Diari