La imatge gràfica de les Decennals combina llum, festa i patrimoni local

El disseny ha anat a càrrec d’Adrià Batet i Ariadna Pujol, que han inclòs el ‘+1’ característic d’aquesta propera edició

| Actualizado a 23 septiembre 2021 10:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El característic color blau, la puresa, la llum i el patrimoni local són els elements principals que componen la imatge gràfica de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela de Valls. Ahir a la tarda, els seus dissenyadors, els vallencs Adrià Batet i Ariadna Pujol, van ser els encarregats de descobrir el cartell que protagonitzarà la propera edició de la celebració, que tindrà lloc del 28 de gener al 6 de febrer del proper any.

Els dos autors tenien l’encàrrec de fer un cartell amb la grafia neta i fàcil de llegir. També havia de tenir elements vallencs subjectius i objectius. Per últim, havia de ser una imatge gràfica alegre i optimista. «Per nosaltres, les Decennals és la festa la llum i volíem que tothom se sentís representat en el cartell, que és una barreja de tradició i actualitat», va explicar Ariadna Batet.

El fons del cartell està composat per mòduls «que sintetitzen el patrimoni vallenc i les festes, són tot el que representen les Decennals», va afegir Adrià Batet. Amb il·lustracions modernes i minimalistes, destaquen en el mosaic del cartell el campanar de Sant Joan, però també motius florals per a la que és la festa dedicada a la Candela com a ‘flor de febrer’. La Mare de Déu, amb una il·lustració puntillista, imita l’efecte que generen les lluminàries tradicionals de bombetes que guarneixen les façanes de Valls durant els deu dies de celebracions.

Els colors també s’han inclòs pensant en el blau tradicional de les festes, combinat amb tons més intensos i «hem jugat amb el color blanc i el roig, extret de la flama de la Candela», van apuntar els dos dissenyadors.

La tipografia del cartell té un pes important, ja que s’ha volgut fer un joc amb les lletres, que tenen una composició en diagonal, on les dues ‘n’ de la paraula Decennals s’han substituït pel número 2. Això permet introduir el 2021 i s’hi ha afegit el “+1”, ja que les festes se celebraran l’any vinent. A més, els números 2 també simbolitzen el 2 de febrer, data de la festivitat. «Això ens permet tancar el concepte i ens dona la totalitat de la marca», va dir Batet.

«Tots aquests elements ens permeten crear una imatge molt dinàmica i aplicable a diferents formats. És l’esclat de llum i festa que esperem els vallencs», va concloure Pujol.

Un cop van descobrir la imatge gràfica ahir a la tarda a la plaça del Blat, els autors del cartell van acabar en directe el disseny afegint l’element que marca l’excepcionalitat d’aquestes festes, el “+1”, ja que se celebraran un any després del previst a causa de la pandèmia. També hi van ser presents membres de les 11 comissions que treballen per fer possible la festa. Adrià Batet i Ariadna Pujol han estat seleccionats per la comissió participativa de Cultura.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, va assegurar que «aquestes Decennals seran extraordinàries perquè per primera vegada en la història no se celebraran en un any acabat en 1 i ho volem reivindicar. Per això el cartell ho transmet».

Farré també va afegir que espera que tots els vallencs i entitats es facin seu aquest cartell, «que transmet alegria i llum. I volem que tots en puguin gaudir». Pel que fa a la planificació de les festes, les comissions segueixen treballant sense descans amb totes les mesures necessàries per tenir-ho tot a punt i enllestit per la celebració.

Comentarios
Multimedia Diari