Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

La Nit 5.1 torna a Barberà de la Conca encapçalat per la Ludwig Band i Maria del Mar Bonet

L’esdeveniment cultural, que serà el 18 i 19 de juliol, comptarà amb una desena de cellers de la D.O. Conca de Barberà

16 mayo 2024 10:25 | Actualizado a 16 mayo 2024 10:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Associació La Conca 5.1 va presentar ahir la novena edició del Festival La Nit 5.1, un esdeveniment gastronòmic, cultural i vitivinícola que se celebrarà al Castell templer de Barberà de la Conca durant els dies 19 i 20 de juliol.

Una de les principals novetats d’enguany és que la DO Conca de Barberà es converteix en patrocinadora de l’Espai Gastronòmic del festival, on participaran un total de 12 cellers.

En aquest sentit, el president de la DO Conca de Barberà, Ricard Sebastià, va assenyalar: «Estem segurs que serà un esdeveniment encara més potent que anys anteriors, tant pels artistes programats com per l’Espai DO Conca de Barberà».

Per la seva banda, el coordinador de l’Espai Gastronòmic, Toni Sotorra, va destacar: «La Nit 5.1 ha apostat sempre pel vi del territori i enguany no serà una excepció. En la restauració fem un salt qualitatiu amb la participació del Restaurant Ferran Cerro de Reus».

Música i humor a parts iguals

El segon espai del festival és el dels concerts, on participaran 16 artistes catalans repartits entre les dues jornades. Els dos caps de cartell de la 9a edició són Maria del Mar Bonet i la Ludwig Band, que compartiran escenari amb artistes emergents com Magalí Datzira, Les Testadures, La Cosina o La Maria, entre d’altres.

Des de l’organització van manifestar l’aposta de continuar programant música en català i liderada per dones. En aquest sentit, el coordinador de La Nit 5.1, Leandre Romeu, va assegurar que en les nou edicions no ha repetit mai cap artista i que el festival vol esdevenir «una plataforma per a projectes emergents».

Les entrades, que ja estan a la venda, tenen preus especials per a la gent de Barberà de la Conca

Els monòlegs ocuparan l’últim espai d’aquest esdeveniment, que enguany aglutinarà vuit propostes d’stand-up en català a càrrec de monologuistes reconeguts al panorama actual com Goday Garcia o Manel Vidal, entre d’altres.

En aquest sentit, Xavier Ferré, soci de l'empresa ATOMS, patrocinadora de l’Espai monòlegs, va subratllar que «normalment t'has de desplaçar a Barcelona per poder veure aquests artistes».

Durant la presentació també es va donar a conèixer el cartell i la imatge gràfica, ideada pel dissenyador local, Anuar Núñez. El barbarenc va definir la proposta visual com a «fresca, minimalista i que respira eclecticitat», on hi ha representat diferents il·lustracions dels espais de concerts, monòlegs i de la DO.

Les entrades de la Nit 5.1 ja estan a la venda a la pàgina web de La Conca 5.1 i a la cooperativa Ticketic. L’abonament general té un preu de 32 euros i l’entrada d'un dia és de 18. Una de les novetats d’enguany és la creació d’entrades nominals a preus especials pels barbarencs i barbarenques, que podran adquirir de manera presencial a l’Ajuntament.

L’alcalde de Barberà de la Conca, Marc Rovira, va explicar que La Nit 5.1 és un festival necessari per «reivindicar territoris que estan més apagats a nivell cultural» i que des de l’Ajuntament continuaran apostant «perquè segueixi sent un referent».

Comentarios
Multimedia Diari