Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Montferri celebrarà la Fira Cultural als peus del santuari

La jornada se celebrarà una setmana abans dels actes del 25è aniversari de l’obra de Jujol

09 abril 2024 19:34 | Actualizado a 10 abril 2024 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Montferri celebrarà la Primera Fira Cultural al municipi el 20 d’abril, just una setmana abans que comencin els actes de celebració del 25è aniversari de la inauguració del santuari de la Mare de Déu de Montserrat. De fet, la idea va sorgir arran d’aquest acte, on es commemorarà l’obra que va realitzar l’arquitecte Josep Maria Jujol en aquesta població de l’Alt Camp.

«Aquest any celebrem els 25 anys de la creació del santuari i des de l’associació de voluntaris han preparat un seguit d’activitats. Se’ns va presentar la idea de fer una fira una mica més llarga, que durés un dia per fer una festa pel poble», comenta l’artista i organitzadora de la Fira Cultural de Montferri, Montserrat Del Moral.

Del Moral apunta que la temàtica de la fira se centra especialment en les arts gràfiques. «Hem volgut donar-li importància a les arts gràfiques i uniformar una mica la fira entorn d’aquest tema, ja que arriba la primavera, que és una estació molt visual i que convida a sortir a fora i a celebrar».

Durant tota la jornada, des de les onze del matí i fins a les vuit del vespre, hi haurà paradetes de les artistes participants als peus del santuari. Des de l’organització asseguren que un dels grans objectius de la iniciativa és «visibilitzar artistes locals, artistes emergents i també d’altres més consolidats, per tal de gaudir de totes les arts».

Al llarg del dia també hi ha programats diversos actes i activitats. A les dotze del matí començarà un taller d’estampació de bosses de tela i a la una del migdia hi haurà la presentació de la darrera publicació de La Resclosa, la revista anual del Centre d'Estudis del Gaià.

D’altra banda, a les cinc de la tarda els més menuts podran gaudir d’un taller infantil de contar-contes i a dos quarts de set començarà un concert de música en directe. A més a més, hi haurà servei de barra i de menjar per al públic assistent.

Del Moral afirma que l’objectiu transversal de la fira és celebrar i, sobretot, reunir a la gent. «No és tant per un interès turístic, tot i que sempre hi ha visites al santuari perquè és un lloc que atrau la gent. Però, més enllà d’això, volíem fer quelcom per la gent de l’entorn més proper».

Les artistes que vulguin participar en la Primera Fira Cultural de Montferri poden inscriure’s gratuïtament al formulari disponible a les xarxes socials de l’Ajuntament, que estarà obert durant tota la setmana.

El 25è aniversari

La setmana següent, del 26 al 28 d’abril, es commemoraran els 25 anys de la inauguració del santuari de la Mare de Déu de Montserrat de Montferri, coincidint també amb el 75è aniversari de la mort de l’arquitecte Josep Maria Jujol.

El divendres encetarà la programació la primera visita teatralitzada al santuari a les set de la tarda, una activitat del grup Teatralitzat, que es tornarà a portar a terme el diumenge al matí. A les vuit del vespre es durà a terme la conferència ‘Jujol i la seva petjada al Camp de Tarragona’ a càrrec de l’arquitecte Josep Maria Buqueras.

Els actes de dissabte s’iniciaran amb un concert de polifonia vocal a capella del Trio Vocal Aluca a les dotze del matí. A les set de la tarda, l’arquebisbe de Tarragona, Mons. Joan Planellas, oficiarà la missa concelebrada al santuari i tancarà la jornada un concert de campanes, a un quart de nou del vespre, a càrrec de Mysteria Celestis Soni.

Diumenge al matí es realitzarà un taller infantil de trencadís a la plaça del santuari i abans de la missa de la una del migdia, la Colla Vella dels Xiquets de Valls aixecarà el pilar commemoratiu del 25è aniversari. Els actes de celebració finalitzaran amb un dinar d’arròs a les dues del migdia.

Comentarios
Multimedia Diari