Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    La Renaixença, la nova cervesa artesana de l’Espluga de Francolí

    Acaba d’engegar motors i ha rebut el premi Terra d’Oportunitats i vol continuar creixent

    06 abril 2023 11:01 | Actualizado a 06 abril 2023 16:21
    Se lee en minutos
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    Un sopar de Nadal va provocar l’inici de la cervesa artesana La Renaixença. Tiet i nebot es van unir per començar-la a fer al magatzem de casa. Per aquest motiu, la producció es va iniciar en petit volum, fent coccions de 30 litres de cervesa. Gerard Pons, un dels creadors de La Renaixença, explica que «teníem moltes ganes i temps, i ens vam posar a treballar».

    Pous comenta que «la intenció inicial era fer una cervesa amb aire fresc i jove en el món de la cervesa artesana», perquè considera que ja fa uns anys que va començar a produir-se cervesa artesana, i les persones que es van obrir al món comencen a ser grans. Per això afirma que «tenien ganes de canviar-ho». Per tant, no s’ho van pensar molt, i van començar a produir la cervesa.

    Han passat dos anys d’aquell sopar de Nadal quan va néixer La Renaixença, i de 30 litres en un magatzem de casa, han passat a fer-ne uns 600 en dos dies. A finals del 2022 es van instal·lar a l’obrador de Cervesa Artesana de Baseactiva a Santa Coloma de Queralt. Es tracta d’un viver que es va inaugurar el 2021, i ells són els primers, i de moment els únics, en utilitzar-lo. Per entrar-hi el Gerard va fer un curs de cervesa artesana a les seves instal·lacions.

    Un cop finalitzat des de l’Ajuntament de Santa Coloma de Queralt es van posar a treballar amb la burocràcia perquè poguessin utilitzar l’espai. I a finals del 2022 ja van començar a produir-hi La Renaixença. «Vam optar per l’obrador compartit perquè així no havíem d’invertir en una fàbrica», apunta el creador, qui també afegia que era una fórmula «per tirar endavant el projecte de manera professional, i comercialitzar-lo». A hores d’ara han participat en fires, la primera va ser a l’Espluga de Francolí, d’on són. De fet, era un dels seus objectius, donar-se a conèixer al seu municipi.

    El pas de casa a l’obrador

    Tot això, va suposar un punt d’inflexió i ara fa mig any que La Renaixença va sortir al mercat. El principal propòsit era poder-la distribuïr per la Conca de Barberà i el Camp de Tarragona. Per poder fer les seves primeres grans elaboracions van haver de comptar amb ajuda, ja que com diu Pons «no és el mateix fer 30 litres a casa que 300». S’han de tenir en compte altres elements.

    Assegura que estar sols «allí» fins ara és molt positiu, i facilita la feina. De moment, poden ordenar i muntar la fàbrica a la seva manera, perquè no la comparteixen encara. Però són conscients que amb el temps es veurà si entra algú més i tenen companys. Aquests mesos faran altres cursos de cervesa artesana, i podrien arribar persones interessades, però no els preocupa.

    Amb tot, han aconseguit el premi Terra d’Oportunitats. Pretenen que sigui una cervesa per «beure de forma normal», és a dir que no estigui feta de forma molt especial, i tingui un gust que provoqui que només se’n begui una «i ja està».

    Fins al moment han tret dues varietats, i comenten que ha tingut una molt bona acollida. Ara encara no poden viure del projecte, i ho han d’anar compaginant amb altres feines, però esperen en un futur poder-ho fer. Per això, han començat a professionalitzar-se, i realitzar-ne més, gràcies a l’obrador, i treballen per donar-se a conèixer.

    Comentarios
    Multimedia Diari