L’ampliació del consultori de l'Espluga de Francolí permetrà guanyar una planta per pediatria

El pis de dalt s’està habilitant per acollir nous espais i descongestionar la planta principal que ara concentra el servei

10 septiembre 2021 18:50 | Actualizado a 11 septiembre 2021 10:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El consultori mèdic de l’Espluga de Francolí està immers aquests dies en un procés de transformació per poder oferir un millor servei a la ciutadania i millors condicions als professionals que hi treballen. Les actuacions se centren en el pis de dalt de l’immoble, fins ara en desús, que s’aprofitarà per fer-hi nous despatxos i descongestionar la part de baix, que concentra ara tots els serveis.

Aquestes obres eren del tot necessàries i llargament reivindicades des de fa molt de temps. El consultori es troba a la part de baix de l’edifici i fa uns anys, la part de dalt es destinava a la llar d’avis. La llar es va traslladar a un altre espai en millors condicions i aquesta planta va quedar buida.

«Amb el temps, hem anat tenint més serveis però menys espais, amb alguns dels treballadors sense despatx propi i tenint una planta buida a dalt s’havia de fer alguna cosa», explica al Diari la directora de l’ABS de Montblanc, Laura Ruiz de Porras.

«Fa més de 10 anys que insisteixo en la necessitat de fer aquestes obres però no ha estat possible fins ara», afegeix. Diversos facots han anat aturant aquesta reforma fins ara. Les retallades a la sanitat van retardar el projecte fa una dècada i quan ja estava tot preparat per tirar-ho endavant, va venir la pandèmia i va tornar a aturar-ho fins aquest any, que ja s’ha pogut realitzar. A la primera planta s’estan habilitant nous despatxos perquè tots els professionals puguin tenir-ne i no haver de compartir espais com s’estava fent fins ara.

Les obres, que van començar abans d’aquest estiu, van a bon ritme i només queda acabar alguns detalls, com el sistema informàtic, per poder estrenar aquesta ampliació.

Sala pels infants

Aquesta planta que s’està reformant es destinarà a l’atenció als infants amb despatx per la pediatra, la llevadora i per la infermera i els nens tindran la seva sala d’espera. Aquest trasllat d’alguns serveis suposa guanyar també un nou espai a la planta de baix, que ocupava fins ara la pediatra i que ara anirà al pis de dalt. Això també permetrà alliberar un important volum de gent de la sala d’espera principal. Aquesta remodelació ens donarà un gran servei, era lògic que es fes, assegura Ruiz de Porras.

«Era una reforma necessària», apunta per la seva banda la regidora de Salut de l’Espluga de Francolí, Aida Morgades, «nosaltres ja la portàvem al programa electoral» i és una reivindicació que s’havia fet sempre. «Ara tots els professionals tindran el seu espai», afegeix. Aquesta propera setmana, probablement, arribaran els elements que falten per acabar d’enllestir les noves consultes, com són telèfons i ordenadors, i un cop es tinguin, es posaran en funcionament, tot i que encara no s’ha establert una data concreta per estrenar el nou servei.

Pel que fa a la planta de baix de l’edifici, també se sotmetrà una petita reforma o canvi de fesomia properament. «Gràcies a una subvenció de Salut, pintarem aquest espai perquè quedi tot arreglat», diu la regidora. D’aquesta manera, tot el conjunt lluirà com a nou. «Fa 28 anys que no es pinta i també és molt necessari», explica.

Comentarios
Multimedia Diari