Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Joaquim Nin: «Les entitats sempre han estat al costat de la Festa Major d’Albinyana»

Entrevista. L’alcalde d’Albinyana destaca les celebracions durant tot el mes d’agost als diferents nuclis de població del municipi

18 agosto 2023 11:19 | Actualizado a 18 agosto 2023 12:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Albinyana viu intensament l’últim mes de l’estiu amb les festes dels barris. El municipi també afronta reptes de futur com la sequera, la integració de població nova i la modificació del planejament urbanístic

Com es presenta la Festa Major d’Albinyana?

En plena normalitat després d’aquests anys de pandèmia. Hem intentat tornar a recuperar la festa en els indrets que sempre havien estat, a les places i als carrers. Estem de festes tot el mes d’agost, cada cap de setmana hi ha activitats en algun indret del municipi. Vam començar a Bonaterra, el cap de setmana passat la Papiola, aquest a Albinyana i després les Peces.

De tots els actes, en destacaria algun en concret?

N’hi ha que tenen un regust tradicional, com l’actuació castellera dels Nens del Vendrell i els Nois de la Torre. També ens agrada destacar el festival de poesia Fantàstic, en homenatge a Joan Perucho. Albinyana fa una aposta per les lletres i ens sembla que és una bona manera de celebrar, dins el marc de la Festa Major, un acte cultural d’aquest nivell.

Hi ha diversos espectacles d’humor, un d’ells ‘El Substitut’ de Pep Plaza

Com en els darrers anys, hem portat propostes de molt renom. És una constant que la gent es distregui i que per una estona s’oblidi dels problemes que hi ha a la societat. Que com a mínim puguin tenir un somriure i la sensació que s’ho han passat bé.

És una clara aposta des de l’Ajuntament?

Sí, ens sembla que s’ha d’intentar que no només hi hagi allò tradicional com la cercavila o els balls. Encara que nosaltres hi posem també un èmfasi especial al correfoc, perquè surt la nostra bèstia de foc, el Nyctalus.

Quin paper tenen les entitats locals en els actes?

De sempre han estat al costat de la Festa Major. Totes les entitats s’involucren tant en la festa com també en aquells aspectes d’organització que requereixen els seus serveis.

Com han organitzat la festa després de les eleccions?

Teníem molt embastat com seria el programa, però no havíem confirmat res fins després de les eleccions. Ens va semblar que era prudent si no teníem el suport de la gent. L’únic que hem fet ha estat consolidar-ho. Finalment, hem aconseguit que vingui a les Peces Yo suspendí EGB, una de les orquestres potents del territori. Segurament serà un dels llocs més petits on hagin tocat i ens fa molta il·lusió.

Com viurà la Festa Major?

Com l’he viscut des de fa molts anys, amb intensitat i estant a tots els actes possibles. També patint perquè tot surti bé, com a organitzador i com a municipi vols que no hi hagi incidents. Malauradament, en els últims dies ja ha passat a localitats properes. Esperem poder controlar-ho i per això hem augmentat la seguretat a les festes, els punts liles i la vigilància.

Quines són les actuacions que s’estan desenvolupant ara?

Les obres de millora dels vorals de la C-51 al seu pas per la Bonaterra i la Papiola, i el projecte d’un vial per a vianants i ciclistes, des del poble d’Albinyana fins a la mateixa carretera. Després està en fase de redacció el projecte de la nova llar d’infants a l’antiga escola pública.

Un dels temes que preocupa aquest any és que, degut a la falta de pluges, la collita serà molt minvada. Com a administració hem d’estar al costat de les famílies que es dediquen de forma intensa al món agrari. També fem un seguiment i un control del consum d’aigua, apostant per millorar la xarxa i fent campanyes de sensibilització.

Quins altres reptes de futur haurà d’afrontar el municipi?

Albinyana és un poble que ha anat augmentant la població i volem que la integració es faci ben feta. D’altra banda, volem canviar el sistema de recollida d’escombraries i el planejament urbanístic, que el poble tingui els serveis bàsics coberts i poder desenvolupar el polígon industrial i crear llocs de treball aquí.

Consulta programa de Festa Major aquí.

Comentarios
Multimedia Diari