Maties Martí: «Per al proper any prepararem algun espectacle a la muralla de Sant Francesc»

Tot i la suspensió de l’acte principal de la Setmana Medieval, la representació de la Llegenda, el president de l’Associació Medieval Sant Jordi de Montblanc es mostra esperançat en el proper cap de setmana i en les novetats introduïdes enguany a la festa.

25 abril 2022 16:30 | Actualizado a 26 abril 2022 05:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Podrem veure aquesta setmana la representació de la Llegenda de Sant Jordi suspesa per la pluja?

No hi ha res impossible. La realitat és que hem buscat una solució per fer la representació aquesta setmana, però no és possible. És més aviat per un tema d’assegurança. Fer-la en un espectacle d’aquestes característiques en una setmana no és viable.

Com valora el primer cap de setmana?

Vam començar divendres molt bé, amb molta afluència de públic. Dissabte al matí hi hagué una mica d’aigua, vam canviar de lloc alguns espectacles, com l’entrega de la rosa i la cantata. La patacada forta del dissabte fa mal, perquè és suspendre l’acte principal de la festa, no només als membres de junta. Fa mal per tota la gent que hi participa, després de setmanes assajant. Et quedes trist. Però ens queda un cap de setmana. Hem de seguir treballant i il·lusionats.

Enguany heu programat la cantata. És una manera d’introduir encara més els més petits de Montblanc en la Setmana Medieval i Sant Jordi?

No només de Montblanc, és per donar a conèixer la nostra festa arreu de Catalunya. És un grup de montblanquins que fa molts anys que treballa per la festa i està portant la cantata per les escoles de Catalunya. I això fa que la gent vingui a Montblanc. Avui he vist la cantata i els nens de Montblanc estaven cantant. I això t’omple.

S’ha acabat la restauració de la muralla de Sant Francesc. Heu pensat en aprofitar també aquest espai?

Ens posarem a estudiar què podem dur a terme en aquest espai tan bonit que ha quedat. L’Ajuntament ens ha demanat que aportem idees perquè en aquella zona, durant la Setmana Medieval, es pugui fer algun espectacle.

Una de les grans apostes d’aquesta festaés potenciar la igualtat de gènere?

Sempre hem tingut igualtat de gènere a la festa. L’any passat vam introduir la figura de la baronessa dins la llegenda. Vam anar a preguntar si dins dels actors podríem sumar una dona: el bisbe ha de ser un home, el capità, també. I els historiadors ens van dir que podríem introduir la figura de la baronessa com a vídua. Si veiem la comitiva i i la festa en si, surten més dones que homes a la festa. Un dels motius és també que a la franja dels 15 als 21 anys els homes tenen més vergonya. I aquí tenim una feina a fer. Simplement el que volem ara és reforçar i fer un homenatge a la dona que ha treballat. Cada any anem a buscar un motiu de la festa.

L’acte de cloenda també vol ser un homenatge a les dones, al seu paper a la societat. Faci’ns un tastet

Espero poder veure algun assaig, perquè de moment no me n’han deixat veure cap. Crec que serà molt emotiu i ve a reflectir aquella figura amagada de la dona que vol fer el que ella vol, no el que dicta la societat.

Ha quedat algun projecte a l’aire per a la propera edició?

No. Hem de seguir treballant per aportar noves idees. A l’hora de programar la festa, a principis de febrer, hem de tenir el programa enllestit, per temes legals. Esperem poder aportar alguna novetat el proper any.

Comentarios
Multimedia Diari