Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Montblanc celebrarà el festival de lego Brickània al juny

L’any passat es va recuperar la jornada després de tres anys i l’edició d’enguany coincidirà amb l’estrena del festival de música Àuria

06 abril 2024 19:33 | Actualizado a 07 abril 2024 12:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La setena edició del Festival de Lego de Montblanc ‘Brickània’ se celebrarà el cap de setmana del 8 i 9 de juny. L’espai central del festival continua sent, com en l’edició passada, l’antiga església i claustre de Sant Francesc, on hi haurà una mostra de diorames de grans dimensions fets amb peces de Lego.

En aquest espai també s’ubicaran tres botigues especialitzades: Broccolibricks de les Borges Blanques, Clicks&Bricks de Montblanc i ToySSpain de Terrassa. D’altra banda, durant els dos dies del festival, l’empresa Dynamind coordinarà activitats per descobrir les aplicacions lúdiques i pedagògiques de les peces de Lego.

Els tallers, que tindran lloc a la sala de les Corts Catalanes, estan adreçats a un ampli ventall d’edats i també s’han pensat per a fer en família. Per a prendre-hi part cal haver adquirit l’entrada al festival.

La jornada comptarà amb la presència de tres botigues especialitzades en el món del Lego

A més, l’església de l’antic hospital de Santa Magdalena es convertirà en un espai lúdic amb la coordinació d’Inspiringbricks, on s’oferiran diferents activitats amb bricks, com la creació d’un clauer, la construcció d’un mosaic lliure o un photocall, entre d’altres.

InspiringBricks-Art exposarà mosaics realitzats amb bricks de Lego i es podrà tornar a veure el mosaic amb el logo de Montblanc Medieval, realitzat l’any 2018 amb més de 7.000 peces i més de 15.000 punts. L’accés a aquest espai només es podrà fer amb l’entrada al festival.

Altres propostes

Una de les novetats de l’edició d’enguany és que a l’absis de Sant Francesc hi haurà una exposició de peces cedides per col·leccionistes locals. A més a més, hi haurà el concurs de construcció amb bricks a partir de material de Lego Clàssic de 520 peces.

El preu d’inscripció d’aquesta activitat, destinada als més petits, és de dos euros. Els infants es dividiran en dues categories: Merlet, entre 7 i 9 anys, i Torre, entre 10 i 12 anys.

Als carrers i places de la capital de la Conca de Barberà es portarà a terme el joc de pistes. Tots aquells infants que tinguin entrada, disposaran d’una butlleta que facilita la localització d’unes lletres i uns personatges amagats en nou aparadors de comerços de Montblanc.

Quan hagin trobat les lletres podran formar una paraula, per tal de participar en el sorteig de productes Lego a través d’un formulari.

Descomptes a visites

Durant els dos dies del festival es podrà visitar el Museu del Pessebre de Catalunya amb una entrada reduïda, en horari d’onze del matí a dues del migdia, i de quatre de la tarda fins a les set. També es podrà visitar la muralla al preu reduït d’1,50 euros a partir de 14 anys. L’horari per fer les visites és d’onze del matí a set de la tarda.

Com a novetat d’enguany, l’entrada al Festival de Lego Brickània implicarà un descompte de dos euros en les entrades a partir de 14 anys del festival de música Àuria, que tindrà lloc el mateix cap de setmana a Montblanc.

Les entrades i els tiquets per participar en els tallers i al concurs de creativitat amb bricks es poden adquirir a la pàgina web del festival i també a l’Oficina de Turisme de Montblanc.

Des de l’organització de l’esdeveniment apunten que, durant el festival, el punt de venda d’entrades tornarà a ser una caseta de fusta ubicada a la plaça de Sant Francesc. A partir de 14 anys les entrades valen cinc euros, els infants d’entre 7 i 13 anys pagaran 2,50 euros i fins als sis anys l’entrada és gratuïta.

Comentarios
Multimedia Diari