Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Nou activitats per animar els carrers durant el mercat de dissabte

  Hi haurà animacions teatrals, tallers de circ, actuacions musicals, vermut swing i inflables

  16 septiembre 2022 18:00 | Actualizado a 16 septiembre 2022 18:00
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  Animar els carrers de Valls durant el mercat setmanal dels dissabtes perquè la gent compri productes de proximitat. Aquest seria un dels objectius que es marca el cicle Reviu el Centre Històric. Animacions teatrals, tallers de circ, actuacions musicals, vermut swing i inflables concentren les propostes, que comencen avui dissabte i s’allargaran fins el 26 de novembre.

  Durant la primavera es va fer el primer cicle, «aprofitant que el mercat havia tornat al seu lloc original», recordava la regidora d’Urbanisme, Patrimoni i Centre Històric, Sònia Roca, en la presentació d’aquestes activitats, que volen comunicar les places del Blat i de l’Oli i tot l’entorn.

  «Pretenem atreure tots els vallencs, no solament els veïns del barri, perquè redescobreixin el Centre Històric, el mercat de la fruita i la verdura i totes les botigues de proximitat», deia Roca.

  Per la seva part, Laia Castells, regidora de Cultura, explicava que s’han programat nou activitats, que començaran totes a les onze del matí a la plaça del Museu Casteller, tot i que algunes són itinerants «pel Centre Històric però també es mouran per les places del Portal Nou i de la Fusta».

  Degut a l’èxit que van tenir en la darrera edició, tornen els inflames durant tres dissabtes, «que a nivell familiar van tenir molt bona resposta en el primer cicle». Estaran d’onze del matí a les dues de la tarda avui, l’1 d’octubre i el 5 de novembre.

  Repeteix també el vermut swing, «on a la primera edició va tenir també molt bona acollida, amb unes 25 parelles que van sortir a ballar». Aquesta segona edició serà el 12 de novembre de dotze del migdia a les dues de la tarda a la plaça del Museu Casteller.

  Música i xanques

  El 24 de novembre serà el torn l’Alea Teatre, on amb la música i les xanques portaran el seu espectacle Insects, apte per a tots els públics, i que combina plasticitat i interacció. Marietes, abelles, papallones o mantis religiosa són alguns dels insectes reproduïts en aquest espectacle itinerant.

  Una altra activitat itinerant serà la del 8 d’octubre amb l’Stromboli Jazz Band. El següent dissabte serà el torn de la Cia. El Príncep Totilau amb l’obra El meu amic Brutus. Aquest és un os bru de dos metres i mig d’alçada i 400 quilos de pes, curiós, afable i divertit, a qui agrada abraçar la gent, ensumar el que mengen i gratar-se l’esquena als arbres i les parets.

  La Cia Matito actuarà el 19 de novembre amb Tomasa, la Xatarrina, un espectacle que connecta artesania, estètica i poesia, una proposta contemporània amb un vincle creuat entre el teatre de carrer, els titelles, i la poètica textual i musical.

  Finalment, el 26 de novembre es tancarà el cicle amb el minigolf, de la Cia Mumusic Circus.

  Comentarios
  Multimedia Diari